Πέμπτη, Ιουνίου 9

Ξεσηκώθηκαν οι εφοπλιστές κατά Μητσοτάκη: «Αντί για την ΡΩΣΙΑ, τιμωρούμε τους εαυτούς μας»

Κατάφερε να εξοργίσει και τις ελίτ ο πρωθυπουργός των δυτικών Συμμάχων…

Συντονισμένα πυρά κατά της Ε.Ε. και εμμέσως εναντίον της κυβέρνησης – Προκοπίου, Τσάκος, Κούστας και Παππάς τόνισαν ότι αντί για τη Ρωσία τιμωρούμε τους εαυτούς μας – «Με τέτοιες κυρώσεις πυροβολούμε τα πόδια μας» είπαν. Ο Μητσοτάκης κατάφερε να εξοργίσει (και) τις ελίτ.

Ξεσηκώνονται οι πλοιοκτήτες κατά των κυρώσεων στην Ρωσία, δηλώνοντας ότι προσπαθούν να καταλάβουν ποιες συναλλαγές είναι ακόμα νόμιμες, Και αυτό γιατί μια σειρά κυρώσεων κατά της Ρωσίας και σκληρών μέτρων εναντίον άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, παραμένουν μπερδεμένα, δήλωσε τη Δευτέρα (6/6)ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου σύμφωνα με το Reuters.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα μετά την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, όπως η αμερικανική απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου, ώθησαν την Ρωσία να στραφεί σε πελάτες στην Ινδία και την Κίνα που παραλαμβάνουν φορτία με μεγάλη έκπτωση.

Οι υφιστάμενοι περιορισμοί στο Ιράν οδήγησαν επίσης το εμπόριο πετρελαίου του προς την Ασία, με αυξημένη την προσοχή των πλοιοκτητών ώστε να αποφύγουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

«Οι κυρώσεις δεν λειτούργησαν ποτέ», δήλωσε σε ναυτιλιακό συνέδριο της Capital Link στην Αθήνα ο Γιώργος Προκοπίου, ιδρυτής των Dynacom Tankers Management, Dynagas και Sea Traders.

«Τουλάχιστον η σύστασή μου είναι να είμαστε ξεκάθαροι σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι, τι είναι νόμιμο, τι είναι παράνομο, επειδή ζούμε συνεχώς σε γκρίζες περιοχές… Βλέπουμε τράπεζες και ασφάλειες να γίνονται πιο αυστηρές από τους ίδιους τους κανονισμούς, και αυτό δημιουργεί πολλές παρεξηγήσεις», είπε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να σταματήσει από τις αρχές Δεκεμβρίου να αγοράζει το ρωσικό αργό πετρέλαιο που παραδίδεται δια θαλάσσης (τα δύο τρίτα όλων των ευρωπαϊκών εισαγωγών ρωσικού αργού ), ενώ δύο μήνες αργότερα θα απαγορεύσει όλα τα ρωσικά διυλισμένα προϊόντα.

«Νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν λάθος», είπε στο ίδιο συνέδριο ο Ευάγγελος Μαρινάκης, πρόεδρος του ναυτιλιακού ομίλου Capital Maritime, κληθείς να σχολιάσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος. «Αντί να τιμωρούμε την Ρωσία, τιμωρούμε τον εαυτό μας», είπε μαζί με Προκοπίου, Τσάκο, Κούστα και Παππά.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Δημοκρατία

el.gr

 https://www.triklopodia.gr/%ce%be%ce%b5%cf%83%ce%b7%ce%ba%cf%8e%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%86%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .