Τετάρτη, Ιουνίου 1

Μαμά πολική αρκούδα και τα κουτάβια της σε τρυφερές στιγμές

Μαμά πολική αρκούδα και τα κουτάβια της σε τρυφερές στιγμές

Οκτώ μέρες πέρασε ο βραβευμένος φωτογράφος άγριας ζωής Paul Goldstein στην περιοχή Nunavut του Καναδά, όπου συνάντησε μια μαμά πολική αρκούδα και τα κουτάβια της. Με χιονοέλκηθρο πήγε σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία της νήσου Baffin Island, γνωστής από τον για 12 μήνες πληθυσμό

πολικών αρκούδων εκεί και ξεκίνησε την εξερεύνηση. Χάρη σε ντόπιους Ινουίτ ιχνευτές βρέθηκε μπροστά σε ένα ανέλπιστο θέαμα.

 

Χάρη σε ντόπιους Ινουίτ ιχνευτές βρέθηκε μπροστά σε ένα ανέλπιστο θέαμα.


 

Επί τέσσερις ώρες περίπου, ο Goldstein είχε τη χαρά να παρακολoυθεί μια μαμά πολική αρκούδα και τα κουτάβια της. Είτε εξερευνούσαν τον χώρο γύρω τους είτε ήταν αγκαλιά στο χιόνι, η μαμά αρκούδα πρόσεχε συνεχώς τα μωρά της. Για τον Goldstein ήταν μαγική η στιγμή γιατί τίποτα δεν εγγυόταν ότι θα έβλεπε πολικές αρκούδες, πολλώ δε μάλλον μια ολόκληρη οικογένεια.

Ο φωτογράφος άγριας ζωής έχει πλήρη επίγνωση του πόσο τυχερός ήταν που τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες. Ακόμη και έπειτα από 25 χρόνια σε αυτή την τέχνη, είναι πάντα συναρπαστικό να αιχμαλωτίζει με τον φακό του τέτοιες ξεχωριστές στιγμές.

Ελπίζει ότι ο κόσμος θα δει αυτές τις φωτογραφίες με την πολική αρκούδα και τα αρκουδάκια και θα συνειδητοποιήσει πόσο εύθραυστα είναι αυτά τα οικοσυστήματα και πόσο σημαντικό είναι να τα προστατεύουμε. «Θα ήταν ενθαρρυντικό αν την ίδια φωτογραφία μπορούσε κάποιος να τραβήξει 50 ή 100 χρόνια από σήμερα» ανέφερε, μιλώντας στο My Modern Met.

Η κλιματική αλλαγή που προκαλεί το λιώσιμο των πάγων επηρεάζει δραματικά τις πολικές αρκούδες, οι οποίες στηρίζονται στον πάγο για να μπορέσουν να κυνηγήσουν φώκιες. Το 2017 τον γύρο των social media είχε κάνει η σοκαριστική εικόνα μιας πολικής αρκούδας στην Αρκτική, η οποία ήταν ένα «μάτσο κόκκαλα», όπως είχε αναφέρει ο φωτογράφος που απαθανάτισε τη στιγμή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .