Σάββατο, Ιουνίου 25

Έτσι θα αποκτήσεις πνευματική διαύγεια για να πετυχαίνεις κάθε σου στόχο

Έτσι θα αποκτήσεις πνευματική διαύγεια για να πετυχαίνεις κάθε σου στόχο - ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ

Έτσι θα αποκτήσεις πνευματική διαύγεια για να πετυχαίνεις κάθε σου στόχο

Απλοί τρόποι για να σκέφτεσαι σωστά και να ενισχύσεις την καθαρότητα του νου σου.

Ταλέντο, σκληρή δουλειά, τύχη. Ο δρόμος για την ευτυχία δεν είναι σίγουρα στρωμένος με ροδοπέταλα και σίγουρα δεν απαιτούνται μόνο αυτά τα τρία στοιχεία για να την βγάλεις

καθαρή και να φτάσεις μέχρι το τέλος της διαδρομής με τον αέρα του νικητή.

Απαιτείται επίσης να έχεις καθαρό μυαλό για να σκέφτεσαι νηφάλια και να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις, εκείνες που θα σε οδηγήσουν ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σου. Κοινώς, να έχεις πνευματική διαύγεια. Την ικανότητα της καθαρότητας του νου, της νηφάλιας σκέψης.

«Αυτή επιτυγχάνεται όταν γνωρίζεις ποιος πραγματικά είσαι, τι θέλεις από τη ζωή σου και ποιοι είναι οι στόχοι σου», εξηγεί ο συγγραφέας του Finding Ultra, Rich Roll και συνεχίζει: «Διαφορετικά, όταν δηλαδή τα σχέδιά σου είναι ασαφή, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο. Το κλειδί είναι να έχεις ένα ξεκάθαρο και συνειδητό σκοπό».

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσεις την πολυπόθητη πνευματική διαύγεια. Εδώ θα βρεις τους σημαντικότερους εξ αυτών, που αν ξεκινήσεις να τους εφαρμόζεις στην καθημερινότητά σου θα δεις την παραγωγικότητά σου να αυξάνεται, τη ζωή σου να μπαίνει σε σειρά και τους στόχους σου να έρχονται όλο και πιο κοντά σου.


Δες την μεγάλη εικόνα

Κοινώς, προσπάθησε να σκέφτεσαι διαφορετικά, έξω από το κουτί και να αναζητάς όσους περισσότερους πιθανούς τρόπους μπορείς, παρά εκείνο τον ένα, λογικό και τετριμμένο. Μην σταματάς ποτέ να ανακαλύπτεις νέα πράγματα και να γεννάς ιδέες και λύσεις.

Κάνε διαλογισμό

Βοηθάει το μυαλό σου να χαλαρώσει από τις σκέψεις και την ένταση και να καθαρίσει. Να αποκτήσει διαύγεια και νηφαλιότητα.


Παίξε με το μυαλό σου

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αφήνεις τη φαντασία σου να οργιάζει. Ακόμη και με την πονηρή έννοια του όρου. Όταν δημιουργείς με το μυαλό σου ένα σύμπαν όπου όλα είναι πιθανά, εξασκείς τον εγκέφαλό σου, δουλεύεις τη φαντασία σου και όλες οι αισθήσεις σου ενισχύονται, τονώνοντας την αυτοπεποίθησή σου.

Καθόρισε τους στόχους σου

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του «βάζω στόχο να πετύχω κάτι» και του «θέλω να πετύχω κάτι». Για παράδειγμα, είναι άλλο το «θέλω να χάσω βάρος» κι άλλο το «βάζω στόχο να χάσω βάρος». Το πρώτο είναι απλά μια επιθυμία, το δεύτερο δηλώνει την πρόθεσή σου να κάνεις την επιθυμία αυτή πράξη.

Φτιάξε μια λίστα...

Με αυτό τον τρόπο «φιλτράρεις» καλύτερα τα δεδομένα και καθιστάς πιο εύκολη την υλοποίηση των στόχων σου, όσο δύσκολοι ή εύκολοι είναι αυτοί. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι θέλεις να γράψεις ένα βιβλίο: πρόκειται για μια διαδικασία σαφέστατα ζόρικη, η οποία, εκτός από πειθαρχία και χρόνο, προϋποθέτει διαδοχικά την έρευνα, τη συγγραφή και τέλος, την επιμέλεια όλων αυτών που θα γράψεις. Επίσης, αποτελεί μια διαδικασία που μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη αν «σπάσει» σε μικρότερους, πιο ρεαλιστικούς στόχους τους οποίους, πετυχαίνοντας έναν προς έναν, θα έρθεις εν τέλει πιο κοντά στην υλοποίηση του ονείρου της πρώτης έκδοσης.

Δημιουργώντας λοιπόν μια λίστα με μικρούς στόχους, τα λεγόμενα «σκαλοπάτια», που συνθέτουν τον μεγάλο στόχο σου και κατόπιν θέτοντας στον εαυτό σου επιμέρους deadlines για καθένα από τα «σκαλοπάτια» αυτά, θα μπορέσεις τελικά να ανέβεις το «βουνό» λίγο πιο εύκολα.


... αλλά κι ένα σχέδιο δράσης

Καλή η θεωρία, αλλά χωρίς πράξη δεν πας πουθενά. Δεδομένου αυτού, λοιπόν, καλό θα ήταν να καταστρώσεις ένα σχέδιο για το πώς θα ενεργήσεις, ώστε να χάσεις για παράδειγμα αυτά τα 20 κιλά που έχεις βάλει στόχο. Τι πρέπει να κάνεις;

> Να απευθυνθείς σε ένα διατροφολόγο

> Να γραφτείς στο γυμναστήριο ή να ξεκινήσεις το άθλημα που σου αρέσει

> Να βάλεις στόχο να χάνεις 4 κιλά το μήνα

> Να φροντίζεις να μην παρεκκλίνεις από το στόχο σου.

Συμπέρασμα: Οποιαδήποτε αβεβαιότητα, ακόμη και η πιο μικρή, μπορεί να σε θέσει εκτός του στόχου σου. Γι' αυτό μην δώσεις στον εαυτό σου κανένα περιθώριο λάθους. Να είσαι αυστηρός και πειθαρχημένος και ταυτόχρονα να απολαμβάνεις το ταξίδι, όχι μόνο τον προορισμό. Στο τέλος, θα βγεις απ' όλη αυτή την διαδικασία καλύτερος, ισχυρότερος και πιο επιτυχημένος άνθρωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .