Παρασκευή, Ιουνίου 17

Δήμος Αθηναίων: Εγκρίθηκε η μελέτη για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος


Έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας το πρώτο σημαντικό βήμα για την ανάδειξη του μείζονος σημασίας αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας (16/5), το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη μελέτη για την πλήρη ανασκαφή του αρχαιολογικού χώρου, ανάδειξη των ευρημάτων, ενοποίησή του και κατασκευή σε αυτόν, του Αρχαιολογικού Μουσείου των Αθηνών.



Παράλληλα, η μελέτη προβλέπει την αναβάθμιση όλων των βασικών υποδομών του χώρου, φυτεύσεις κ.ά..

Από πλευράς παρατάξεων της αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι στη μελέτη δεν καθορίζεται το τελικό κόστος του έργου, ήταν ελλιπής η δημόσια διαβούλευση, δεν διασφαλίζεται για ένα τέτοιο έργο η μέγιστη διαφάνεια, με εγγυήσεις δημοσίου ελέγχου και αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς Δήμος Αθηναίων: Εγκρίθηκε η μελέτη για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος -

 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .