Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Δήμος Αθηναίων: Εγκρίθηκε η μελέτη για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος


Έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας το πρώτο σημαντικό βήμα για την ανάδειξη του μείζονος σημασίας αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας (16/5), το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη μελέτη για την πλήρη ανασκαφή του αρχαιολογικού χώρου, ανάδειξη των ευρημάτων, ενοποίησή του και κατασκευή σε αυτόν, του Αρχαιολογικού Μουσείου των Αθηνών.Παράλληλα, η μελέτη προβλέπει την αναβάθμιση όλων των βασικών υποδομών του χώρου, φυτεύσεις κ.ά..

Από πλευράς παρατάξεων της αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι στη μελέτη δεν καθορίζεται το τελικό κόστος του έργου, ήταν ελλιπής η δημόσια διαβούλευση, δεν διασφαλίζεται για ένα τέτοιο έργο η μέγιστη διαφάνεια, με εγγυήσεις δημοσίου ελέγχου και αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς Δήμος Αθηναίων: Εγκρίθηκε η μελέτη για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος -

 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.