Τρίτη, Ιουνίου 14

ΈΝΑΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΌΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ...

Κι αν πιστεύεις ότι είσαι φτιαγμένος για να ζεις ευτυχισμένος κάνεις μεγάλο λάθος, έχεις φτιαχτεί απλώς για να επιβιώνεις.
Εξού και η κύρια αποστολή του εγκεφάλου σου είναι να σε διατηρεί στην επιβίωση κι όχι να είσαι, συνεχώς, μες την τρελή χαρά.
Δεν είναι τυχαίο που όταν έχεις κάποια δυσκολία (μια απόλυση, ένας χωρισμός, μια αδιαθεσία/ασθένεια, μια κρίση άγχους, κ.α) ο νους σου πάει κατευθείαν στο κακό, δημιουργώντας καταστροφικά σενάρια.
Ακόμη και το ότι βαριέσαι πράγματα (όσο όμορφα κι αν είναι) αλλά και πρόσωπα (κατά τα άλλα αγαπημένα) νομίζεις ότι είσαι παράξενος/η ή αποτελείς εξαίρεση; Σαφώς και όχι, είναι ίδιον όλων των ανθρώπων αυτό.
Απ' την άλλη, το ότι σου αρέσουν τα γλυκίσματα και οι εξωτικές ευωδιές και τ' αρώματα, τι πιστεύεις, ότι είναι θέμα υψηλού γούστου ή εκλεπτυσμένης όσφρησης, που εσύ μόνο κατέχεις; (Σιγά μην είσαι κι ο Αρμάνι). Την ευτυχία σε συμβολικό επίπεδο αναζητάς, όπως όλοι.
Η ευτυχία είναι μια ασαφής έννοια του όρου "ευ ζειν" και παρόλο που όλοι ( γονείς, παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, καθοδηγητές, κ.α) έχουν βαλθεί να σε πείσουν πως πρέπει - πάση θυσία- να γίνεις ευτυχισμένος, να ξέρεις ότι η ευτυχία δεν είναι η φυσική σου κατάσταση.
Είναι όπως μ' ένα καλλίγραμμο και γυμνασμένο σώμα. Μπορείς να το "κτίσεις" με μεγάλη προσπάθεια και συνεχώς να αθλείσαι... δεν είναι όμως το φυσικό σου.
Γι' αυτό κάθε φορά γλυκά μου μάτια που αναρωτιέσαι γιατί δεν είσαι ευτυχισμένος/η, (όπως το έχεις στο μυαλό σου ή όπως σου το έχουν ''πασάρει'' οι άλλοι), μη θλίβεσαι, ούτε να σε απογοητεύει.
Γιατί πολύ απλά είσαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος.
Gerasimos Saltos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .