Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ!!! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΟΪΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΞΑΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ – ΦΕΡΝΟΥΝ ΝΕΑ “ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ” ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ;;; ΝΕΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΠΟΛΙΑΣΜΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ…

Ευλογιά-των-πιθήκων-1536x1024

Και ξανά όλα από την αρχή. Μετά το τέλος της φρενίτιδας του κορονοιού, ήρθε για να μείνει το νέο “φρούτο” που ονομάζεται ευλογιά των πιθήκων.

Ο ΕΟΔΥ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία, επιβεβαιώνει την καταγραφή δεύτερου ασθενούς με την ευλογιά των πιθήκων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, πρόκειται για 47χρονο ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ισπανία.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως δεν υπάρχει εγχώρια μετάδοση της νόσου στην Ελλάδα ενώ ο μέχρι τώρα κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό εξακολουθεί να είναι χαμηλός.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα 11/06 πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ, έλεγχος δείγματος ασθενούς με κλινική εικόνα συμβατή με ευλογιά των πιθήκων, για είδη non-variola orthopox ιών, στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων και ήταν θετικός.

Πρόκειται για το δεύτερο εισαγόμενο περιστατικό της νόσου στη χώρα μας και αφορά σε ασθενή 47 ετών με πρόσφατο ταξίδι στην Ισπανία.

Γενετικό υλικό θα σταλεί στο εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για την ταυτοποίηση του είδους non Variola ORTHOPOX και την περαιτέρω φυλογενετικη ανάλυση.

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε απομόνωση, σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα ο κίνδυνος για το γενικό πληθυσμό εξακολουθεί να είναι χαμηλός, καθώς η νόσηση είναι συνήθως ήπια και αυτοπεριοριζόμενη και το νόσημα χαρακτηρίζεται από μικρή σχετικά μεταδοτικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής στη χώρα μας περιστατικό της νόσου με εγχώρια μετάδοση.

Εφεξής η ενημέρωση σχετικά με τα περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα, θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Πέμπτη.

Άντε και καλό μπόλιασμα…

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%95%ce%99%ce%9d%ce%91%ce%99-%ce%91%ce%a0%ce%99%ce%a3%ce%a4%ce%95%ce%a5%ce%a4%ce%9f%ce%99-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%93%ce%95%ce%9b%ce%9f%ce%99%ce%9f%ce%99-%ce%91%ce%9d%ce%91%ce%9a%ce%9f%ce%99%ce%9d/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.