Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Επτά απλά βήματα, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης στην ελληνική ύπαιθρο, προτείνει με επιστολή του, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων

 Αντιμέτωποι με το πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών βρίσκονται οι παραγωγοί

Επτά απλά βήματα, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης στην ελληνική ύπαιθρο, προτείνει με επιστολή του, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων-Ομάδα Παραγωγών, προς τους αρμόδιους φορείς.


Ειδικότερα, καθημερινά οι παραγωγοί έρχονται αντιμέτωποι με την έλλειψη των εργατικών χεριών σε μια εποχή όπου βρίσκονται σε εξέλιξη ή αρχίζουν οι συγκομιδές των καλλιεργειών. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός έχει καταγράψει κάποια από τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει άμεσα να επιλυθούν και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις:


1. Αρχικά, βασική προϋπόθεση είναι η κατοχή διαβατηρίου και η άμεση καταγραφή των παράτυπα διαμενόντων με την έκδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.


2. Λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.


3. Η άμεση εγγραφή στον ΟΓΑ και η καταβολή 50 ευρώ για το παράβολο.


4. Έκδοση τραπεζικού λογαριασμού για να κόβονται τα εργόσημα.


5. Προσωρινή άδεια παραμονής.


6. Τα πρώτα 2 χρόνια ανανέωση-χωρίς δακτυλικά αποτυπώματα- ανά έτος και έπειτα κάθε 3 χρόνια για να μπορεί να φύγει maximum 3 μήνες(ελεγχόμενης εξόδου από Ελλάδα-μοντέλο Ιταλίας) με ελάχιστα εργόσημα 700€ ετησίως (εισφορές-εκκαθαρίσεις ανά έτος).


7. Όλα τα παραπάνω τα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω Gov.gr αφού θα υπάρχουν και τα στοιχεία του εργοδότη. 


https://giorgoskatsadonis.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Να σας γραψω κι εγω μια προταση για τους αγροτες -παραγωγους.
    Να φερουν τα παιδια τους απο την Αθηνα την περιοδο συγκομιδης ωστε να κανουν αυτα την δουλεια των πακιστανων και αλβανων,ετσι θα αυξηθει το οικογενειακο εισοδημα και δεν θα ερχονται μεσα στην Ελλαδα καθε καρυδιας καρυδι.
    Ας αναλαβει ο καθενας τις ευτθυνες του,αν δεν μπορει,ας μην καλλιεργησει,αφηνουν τα παιδια τους να κοπροσκυλιαζουν στην Αθηνα και ζητανε να λυθουν τα προβληματα τους........Εχουν κανει τα παιδια τους μη μου απτου...με προτυπα τα σηριαλ και τους τρανς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.