Πέμπτη, Ιουνίου 16

Πώς προστατεύουμε τα φυτά από τη ζέστη και τον καύσωνα

Πώς προστατεύουμε τα φυτά από τη ζέστη και τον καύσωνα

Το καλοκαίρι υπάρχουν πολλά φυτά που υποφέρουν και χρειάζονται περισσότερη φροντίδα. 

Τα φυτά μας θα πρέπει να βρίσκονται λιγότερες ώρες στον ήλιο, χρειάζονται περισσότερο πότισμα και γενικά περισσότερη φροντίδα.

Στις υψηλές θερμοκρασίες τα φυτά ταλαιπωρούνται αφάνταστα και η επιβίωσή τους γίνεται

καθημερινό στοίχημα. 

Ειδικότερα για να τα προστατεύσετε από τον ήλιο και τον καύσωνα δεν έχετε παρα να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Πότισμα με περισσότερο νερό 

Κάνουμε τακτικά ποτίσματα τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες, ώστε τα φυτά μας να είναι δροσερά κατά την περίοδο της ημέρας.

Ψεκάζουμε τα φύλλα για αύξηση υγρασίας 

Διαβρέχουμε το φύλλωμα των φυτών, κατά τις νυχτερινές ώρες, ειδικά για τα φυτά εσωτερικού χώρου, καθώς και για συγκεκριμένα φυτά εξωτερικού χώρου που θέλουν δροσερό περιβάλλον, όπως η γαρδένια, η καμέλια και ο φίκος.

Μεταφέρουμε τις γλάστρες σε δροσερό σημείο 

Μεταφέρουμε τις γλάστρες των ευαίσθητων φυτών, σε βορεινό ή δυτικό σημείο της αυλής ή του μπαλκονιού που έχει μικρότερη έκθεση σε ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη.

Χρησιμοποιούμε ειδικό δίχτυ προστασίας 

Τοποθετούμε ειδικό δίχτυ προστασίας από τον ήλιο, για να μην έρχονται απευθείας σε επαφή τα φυτά με τις δυνατές ακτίνες του μεσημεριανού ήλιου του καλοκαιριού.

Όχι λίπανση 

Αποφεύγουμε τη λίπανση των φυτών τις ζεστές μέρες του καύσωνα, ειδικά με αζωτούχα και αμμωνιακά λιπάσματα, καθώς και κοπριά, γιατί επιφέρουν σημαντικό στρες στα φυτά.

Εκχύλισμα φυκιών 

Ποτίζουμε ή ψεκάζουμε τα φυτά μας με οικολογικό εκχύλισμα φυκιών που λόγω των φυσικών ορμονών που περιέχουν, βοηθούν σε συνθήκες υψηλού θερμικού στρες και υπερβολικής ζέστης, την σημαντική αναπλήρωση των κατεστραμμένων κυττάρων των φυτών.

Ψεκάζουμε το φύλλωμα των φυτών με ζεόλιθο ή καολίνη

Ψεκάζουμε τα φυτά με οικολογικά σκευάσματα καολίνη ή ζεόλιθου που δημιουργούν ένα λευκό επίχρισμα πάνω στη φυλλική επιφάνεια των φυτών, ένα αδιαπέρατο στρώμα προστασίας στις έντονες ακτίνες του ήλιου.

 govastileto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .