Εύκολη, δροσερή, ανοιξιάτικη αλλά και θρεπτική σαλάτα που μπορεί να σταθεί τόσο ως συνοδευτικό για όλα μας τα γεύματα όσο και ως κυρίως, ειδικά για το γραφείο ή για το βραδινό μας γεύμα. Συνδυάζουμε το αβοκάντο με αγγούρι, πράσινα λαχανικά, όπως η ρόκα και το σπανάκι, αλλά και τα ραπανάκια.

Ταιριάζει και με κρεατικά και με θαλασσινά αλλά και με πιάτα όπου κυριαρχεί το τυρί. Είναι αρκετά αρωματική, αλλά όχι τόσο ώστε να επισκιάζει τα κυρίως.

Εννοείται ότι μπορείτε να την προσαρμόσετε στα γούστα σας ανάλογα με τα υλικά που έχετε, Μπορεί για παράδειγμα να μη βάλετε ραπανάκια αν δεν σας αρέσουν ή αν δεν βρίσκετε, αλλά να προσθέσετε περισσότερα πράσινα λαχανικά, ανάλογα και με την εποχή.

Δείτε πώς να φτιάξετε τη σαλάτα:

Υλικά για 2 άτομα
1 μεσαίο λεμόνι
3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
½ μέτριο αγγούρι
1 μικρό ματσάκι ραπανάκια
150 γρ. ρόκα
1 ώριμο αβοκάντο, μέτριου μεγέθους

Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύσμα του λεμονιού και στη συνέχεια το στύβουμε ρίχνοντας τον χυμό του στο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε ροδέλες ή σε λεπτές φέτες. Κόβουμε σε φέτες και τα ραπανάκια. Τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ τα φύλλα ρόκας και στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φέτες το αβοκάντο και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

https://www.olivemagazine.gr/chrisima/symvoules/h-efkoli-droseri-salata-pou-tairiazei-me-ta-panta/