Τετάρτη, Ιουνίου 29

Oι 5 “κακές” συνήθειες που πρέπει να κόψετε για να έχετε χρήματα

Αυτές είναι οι συνηθισμένες σπατάλες που κάνουν οι άνθρωποι, που δεν διαχειρίζονται με σωστό τρόπο τα χρήματά τους.

Συναισθηματική σπατάλη

Το να χρησιμοποιείτε τα ψώνια για να καλύψετε τα πάνω και τα κάτω της ζωής σας, είναι συνηθισμένο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως δεν διορθώνετε τίποτα με αυτόν τον τρόπο. Μπορεί αρχικά να αισθάνεστε μια ευφορία αλλά αυτή διαρκεί όσο και οι αγορές σας, ενώ οι τσέπες σας είναι άδειες.

Για να αποφύγετε το συναισθηματικό ξόδεμα χρημάτων, βάλτε κανόνες. Για παράδειγμα, αν θέλετε να ξεσπάσετε σε αγορές, προτιμήστε να πάρετε ένα αντικείμενο. Ενας άλλος τρόπος είναι να περιμένετε 24 ώρες και πιθανότατα θα το έχετε ξεχάσει.

Δανείζετε συνέχεια χρήματα

Δεν είπαμε να μην δανείσετε σε κάποιον που έχει πραγματικά ανάγκη, αλλά γενικά. Μπορεί να σας είναι δύσκολο, αλλά αυτά τα χρήματα μπορεί να σας χρειαστούν αύριο. Επιπλέον, μην αφήνετε τις σχέσεις σας να στηρίζονται μόνο στην οικονομική τους πτυχή.

Αν κάποιος έχει ένα πρόβλημα, προσπαθήστε να βρείτε μια εναλλακτική λύση για να τον βοηθήσετε. Σε περίπτωση που κάποιος σας ζητάει χρήματα για να αγοράσει κάτι, όπως ρούχα, μπορείτε να του πάρετε για δώρο μία μπλούζα ή κάτι που χρειάζεται.

Πληρώνετε ολόκληρους τους λογαριασμούς δείπνων

Για κάποιους είναι εύκολο να πληρώνουν ολόκληρο τον λογαριασμό της παρέας τους, όταν βγουν έξω, διότι τους περισσεύουν. Αν δεν ανήκετε σε αυτούς, τότε γιατί κάνετε την κίνηση; Μπορεί να νιώθετε ευχαρίστηση εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε και συνέχεια.

Η λύση; Είναι απλή, πληρώνετε μόνο το μερίδιο σας. Δεν θα σας παρεξηγήσει κανείς.

Συγκρίνετε την οικονομική σας κατάσταση με άλλους

Πολλοί συγχέουν την επιτυχία με το μέγεθος των σπιτιών και τη μάρκα των αυτοκινήτων, που οδηγούν. Τα μεγάλα σπίτια και τα ακριβά αυτοκίνητα δείχνουν τον τρόπο που επιλέγουν κάποιοι να ξοδέψουν τα χρήματά τους, δεν σημαίνει πως τα έχουν κιόλας.

Για να σταματήσετε να κάνετε αυτές τις συγκρίσεις, βάλτε στόχους. Θέλω στα 30 μου να έχω αυτό, στα 35 εκείνο και στα 40 το άλλο.

Ξοδεύετε όλο το εισόδημά σας

Ολοι έχουν να πληρώσουν λογαριασμούς και να αγοράσουν τα απαραίτητα για να ζήσουν, αλλά συνήθως κάποια χρήματα περισσεύουν. Το να τα ξοδέψετε από δω και από εκεί δεν είναι κάτι απαραίτητο. Οταν ξοδεύετε όλα όσα βγάζετε, δεν έχετε μπάτζετ.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να μην μένετε, χωρίς χρήματα μέσα στο μήνα είναι να καταγράφετε τις ανάγκες σας, τους λογαριασμούς και αυτά που περισσεύουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .