Πέμπτη, Ιουλίου 7

Αυτά είναι τα 3+1 φρούτα που έχουν πολύ λίγες θερμίδες

Είναι γνωστό πως μια ισορροπημένη διατροφή χρειάζεται απαραίτητα φρούτα και λαχανικά.

Ωστόσο, εκτός από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τα φρούτα περιέχουν και ζάχαρη η οποία προσθέτει θερμίδες στο ημερήσιο ενεργειακό ισοζύγιο. Στην περίπτωση, όμως αυτή, έμφαση δίνουμε κυρίως στις μερίδες και όχι στις θερμίδες.

Δείτε παρακάτω τέσσερα φρούτα που έχουν και γεύση και πολύ λίγες θερμίδες…

1. Καρπούζι

Χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητα που έχει το καρπούζι σε νερό (92%), ένα φλιτζάνι καρπούζι κομμένο σε κύβους δίνει μόλις 37 θερμίδες. Είναι επίσης πλούσιο σε μια πολύτιμη αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται λυκοπένιο.

2. Παπάγια

Ένα φλιτζάνι παπάγια κομμένη σε κύβους αποδίδει 62 θερμίδες. Το τροπικό φρούτο είναι πλούσιο σε χορταστικές φυτικές ίνες, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και κάλιο.

3. Φράουλες

Ένα φλιτζάνι φράουλες κομμένες στη μέση παρέχει 49 θερμίδες. Η ποσότητα αυτή δίνει επίσης τρία γραμμάρια φυτικών ινών, βιταμίνη C και μαγγάνιο.

4. Ροδάκινα

 pronews.gr στο Instagram

Ένα ροδάκινο μέτριου μεγέθους έχει 58 θερμίδες. Παρέχει πάνω από δύο γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα, καθώς και βιταμίνη Α και C.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .