Σάββατο, Ιουλίου 16

Άγιος Ανδρέας: «Ψύξη θα’ ναι» είπαν στον 49χρονο και τον έδιωξαν

Μ.Α.--ΣΧΟΛΙΟ: Πάντα έτσι ήταν, πιο πρωτόκολλο και πράσινα άλογα. Πριν μερικά χρόνια νέος άνθρωπος  στην Κρήτη αισθάνθηκε πόνο στο στήθος πήρε το αμάξι του και πήγε στο πιο κοντινό Νοσοκομείο που ήταν το Βενιζέλειο και επειδή δεν εφημέρευε τον έδιωξαν του είπαν να πάει στο Πανεπιστημιακό Ηρακλείου, ο άνθρωπος έχασε τις αισθήσεις του στη πόρτα φεύγοντας και αντί να τρέξει γιατρός να τον εξετάσει τον έβαλαν σε ασθενοφόρο και τον μετέφεραν αναίσθητο στο Νοσοκομείο που εφημέρευε ευτυχώς τον επανάφεραν οι γιατροί του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είχε υποστεί σοβαρό έμφραγμα !Αυτά τα Πρωτόκολλα υπάρχουν δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!

Μετά την διαταγή κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα γεγονότα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, με τον τραγικό θάνατο του 49χρονου ζαχαροπλάστη, ο οποίος έχασε τη ζωή του αφού πρώτα είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» για να ακούσει την απάντηση «πήγαινε στο νοσοκομείο του Ρίου που εφημερεύει».

Δυστυχώς ο άτυχος άνδρας δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ στο νοσοκομείο του Ρίου, όπως δεν κατάφερε να εξεταστεί ποτέ και από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου, παρά μόνο όταν ήταν πια πολύ αργά.


Μετά την διαταγή κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα γεγονότα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου.

Παράλληλα, θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις που προβλέπονται για να τεθούν σε αργία όσοι ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Βρίσκονταν 70 γιατροί στο νοσοκομείο

Πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Για το λόγο αυτό, η ΕΔΕ πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, θα αναζητήσει και τυχόν ευθύνες διοικητικών οργάνων σχετικά με το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά.

Ειδικότερα στο στόχαστρο όσων ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού έχουν μπει δυο νοσηλεύτριες που είχαν υπηρεσία και υποδέχθηκαν τον ασθενή αλλά και διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου για πλημμελή συμπεριφορά αναφορικά με την κατάρτιση και την τήρηση του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται σε επείγοντα περιστατικά ανεξάρτητα από εφημερία.

«Τον εκτέλεσαν οι γιατροί», λέει η αδελφή του

«Ζητάω το αυτονόητο από τη Δικαιοσύνη. Να τελειώσει αυτό που άρχισε. Καμιά μάνα κανένας αδερφός και αδερφή να το ζήσει αυτό. Πήγε στο νοσοκομείο γιατί τον έδιωξαν… Γιατί δεν φώναξε γιατρό η νοσοκόμα. Η μάνα μου μέσα σε δέκα μήνες θάβει δεύτερο παιδί», λέει η αδερφή του 49χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή έξω από νοσοκομείο της Πάτρας, μιλώντας στον Alpha.

 

«Ζητάω το αυτονόητο από τη Δικαιοσύνη. Να τελειώσει αυτό που άρχισε. Καμιά μάνα κανένας αδερφός και αδερφή να το ζήσει αυτό. Πήγε στο νοσοκομείο γιατί τον έδιωξαν… Γιατί δεν φώναξε γιατρό η νοσοκόμα. Η μάνα μου μέσα σε δέκα μήνες θάβει δεύτερο παιδί», λέει η αδερφή του 49χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή έξω από νοσοκομείο της Πάτρας, μιλώντας στον Alpha.

«Λάθος η ζωή του αδερφού μου… Στον Αγιο Ανδρέα έκαναν μια εικονική και λεκτική διάγνωση. Μια νοσοκόμα είδε, άκουσε και αποφάσισε. Εκτέλεσαν τον αδερφό μου. Δεν τον εξέτασαν. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό. Τον άφησαν και πέθανε», ξεσπά η αδερφή του. Ακόμα πιο εξοργιστικό, το γεγονός ότι εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων που θα μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»: Ο 49χρονος δεν είπε ποτέ ότι είχε πόνο στην πλάτη

Εν τω μεταξύ ο Μιχάλης Στελλάτος, πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μιλώντας στο Open αναφέρθηκε στον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα λέγοντας ότι ο 49χρονος ποτέ δεν ανέφερε ότι έχει πόνο στην πλάτη «τρεις φορές ανέφερε ότι έχω ψύξη και με πονάει ο αυχένας», ανέφερε.

Ψύξη θα΄ναι – Εμείς δεν εφημερεύουμε

Σύμφωνα με την εφημερίδα pelop , ο 49χρονος λόγω του ισχυρού πόνου στην καρδιά φοβήθηκε τόσο πολύ, που έσπευσε στο κοντινότερο Νοσοκομείο, στον «Αγιο Ανδρέα» της Πάτρας. Εφθασε εκεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και απευθύνθηκε σε δύο νοσοκόμες κατά πληροφορίες που τον υποδέχτηκαν. Τους περιέγραψε τον ισχυρό πόνο που ένιωθε στην πλάτη, για ν’ ακούσει την φράση: «Ψύξη θα ‘ναι, εμείς δεν εφημερεύουμε, πηγαίνετε στο Ρίο», όπως ο ίδιος είπε σε οικείους του.

Ούτε οι εκκλήσεις έπιασαν τόπο

Ο 49χρονος επέμενε. Ζητούσε να τον κοιτάξουν, να του δώσουν κάτι να σταματήσει ο πόνος, αφού είχε φοβηθεί πως ήταν πόνος από την καρδιά. Λίγα λεπτά μετά, έφθασε στο Νοσοκομείο ο μικρότερος αδελφός του, τον οποίον είχε ειδοποιήσει για να σπεύσει για βοήθεια. Παρά τις εκκλήσεις και των δύο, οι αρμόδιοι του νοσοκομείου τον έστελναν στο Πανεπιστημιακό στο Ρίο.

Τα δύο αδέλφια μπήκαν στο αυτοκίνητο του μικρότερου και ξεκίνησαν για εκεί. Στον δρόμο ο αδελφός του, του μίλησε για όλα. Του εξήγησε πώς έφθασε στον «Αγιο Αδρέα», τι είπε στους γιατρούς κι όλα αυτά με κάθε λεπτομέρεια. Ξαφνικά, και ενώ ο αδελφός οδηγούσε, ένιωσε έναν ακόμα πιο ισχυρό πόνο και κατέρρευσε στο κάθισμα. Η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά. Ο αδελφός έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά ήταν ήδη αργά. Είχε ξεψυχήσει ακριβώς δίπλα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .