Δώδεκα τόνους πυρομαχικών μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Antonov που συνετρίβη έξω από την Καβάλα σε καλλιεργήσιμη έκταση στο δρόμο που συνδέει τους Αντιφιλίππους με το Παλαιοχώρι σύμφωνα με το protothema.gr. Από τη συντριβή σκοτώθηκαν και τα 8 μέλη του πληρώματος.

Από τη συντριβή προκλήθηκαν εκρήξεις και στην ατμόσφαιρα υπάρχουν τοξικά αέρια,

γι’ αυτό και η πυροσβεστική, αρχικά, εξέδωσε συστάσεις για χρήση μάσκας στους κατοίκους της περιοχής ενώ θα σταλεί και μήνυμα από το 112 για να κλείσουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια αλλά και να μην ανοίξουν τα κλιματιστικά ή ακόμη και να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Το αεροσκάφος τύπου Antonov συνετρίβη λίγο μετά τις 23.00 του Σαββάτου (16.7.2022) στην Καβάλα, καθώς πετούσε με 4 κινητήρες, ο ένας εκ των οποίων είχε πάρει φωτιά και ο πιλότος ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Καβάλας, όμως δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΥΠΑ Γεώργιο Δριτσάκο, το αεροσκάφος, είναι κάργκο και συνετρίβη 40 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Καβάλας στην περιοχή της Ελευθερούπολης, εκτελώντας δρομολόγιο από Σερβία προς Ιορδανία.

Τη στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους Antonov περίπου 40 χλμ από το αεροδρόμιο της Καβάλας καταγράφει βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι της περιοχής

Στο βίντεο, οι κάτοικοι αγωνιούν για την τύχη του αεροσκάφους, καθώς διαπιστώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την πορεία του.

«Πού πάει;» ρωτάει μια γυναίκα για να πάρει την απάντηση ότι όπως πηγαίνει θα πέσει. Λίγα δευτερόλεπτα μετά βλέπουν μια μεγάλη έκρηξη. «Έπεσε» διαπιστώνουν.