Κυριακή, Ιουλίου 17

ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ANTONOV ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ – ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

antonov

Το τραγικό νέο της πτώσης του Antonov χθες το βράδυ με οκτώ άτομα πλήρωμα και τόνους πυρομαχικά και χημικά, όπως είναι λογικό έχει αναστατώσει τους κατοίκους της Καβάλας. Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας πάντως, παραμένουν άφαντοι αρκετές ώρες μετά το συμβάν, και κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς κουβαλούσε το αεροπλάνο και πόσο επικίνδυνα είναι για τους κατοίκους της περιοχής.

Η πτώση του αεροσκάφους, έκανε τις… αποκαλύψεις, καθώς όπως όλα δείχνουν, μέσω Νατοικών εγκαταστάσεων, όπως είναι το  αεροδρόμιο της Καβάλας, κρυφά κουβαλούσαν όλα στους Ουκρανούς. Η χώρα μας είναι πια επίσημα Κολομβία και Μεξικό της Ευρώπης.

Τα όπλα, όπως ψευδώς αναφέρουν τα γ@μ@κάναλα, δεν πήγαιναν στην Ιορδανία, αλλά στην Ουκρανία. Βέβαια, μην περιμένετε και άμεση ενημέρωση, γιατί μέχρι πριν λίγο κανένα από τα κανάλια δεν είχε ρεπορτάζ  για το συμβάν.

Το γραφείο του πρωθυπουργού να αφήσει τις αλητείες και να πει στον Ελληνικό Λαο όλη την αλήθεια.

Σε ότι αφορά στο ατύχημα, ομάδες πυροτεχνουργών του στρατού επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας στην τοποθεσία όπου κατέπεσε το αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου Antonov An-12, γεγονός που επιβεβαιώνει την ύπαρξη πυρομαχικών, εξ ου και οι συνεχείς εκρήξεις.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι οι κάτοικοι των κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου του δήμου Παγγαίου, κοντά στον τόπο της συντριβής, θα πρέπει να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες, τα παράθυρα και τα κλιματιστικά στα σπίτια τους ώστε να αποτραπεί κάθε επαφή τους με τον αέρα της περιοχής, καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο υψηλή είναι η τοξικότητα του φορτίου του αεροσκάφους, που είχε απογειωθεί από την πόλη Νις της Σερβίας.

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κιβράκης δήλωσε ότι το αρχηγείο της Πυροσβεστικής ζήτησε να αποσυρθούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι τραυματιοφορείς και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στην αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου όπου κατέπεσε το Αντόνοφ.

Δύο πυροσβέστες κοντά στο σημείο του δυστυχήματος αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Μετά τη συντριβή βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης οι Αντιφίλιπποι, το Χορτοκόπι και το Παλαιοχώρι.

Σύμφωνα με τα Σερβικά Μέσα, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν διαθέτουν πλέον μεταγωγικά Antonov An-12. Η άλλοτε Γιουγκοσλαβία είχε αγοράσει δύο An-12, ωστόσο το ένα συνετρίβη έξω από τη Γερεβάν (Αρμενία) τη 12η Δεκεμβρίου 1988, ενώ το δεύτερο πουλήθηκε επίσης το 1998 σε βουλγαρική ιδιωτική εταιρία αερομεταφορών.

Πυροσβέστες χρησιμοποίησαν drone προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες για το φορτίο του Αντόνοφ, όμως ο πυκνός καπνός και οι μικρές εστίες φωτιάς σε συνδυασμό με το σκοτάδι δυσχέραναν την προσπάθεια.

Όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, η φωτιά έχει σβήσει από χθες το βράδυ και το πρωί πήγε στο σημείο ειδική ομάδα του στρατού για να εξετάσει επίπεδα ραδιενέργειας, ωστόσο δεν είχε αποτελέσματα.

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%98%ce%91-%ce%a0%ce%95%ce%99-%ce%9a%ce%91%ce%9d%ce%95%ce%99%ce%a3-%ce%a4%ce%97%ce%9d-%ce%91%ce%9b%ce%97%ce%98%ce%95%ce%99%ce%91-%ce%95%ce%a0%ce%99%ce%a4%ce%95%ce%9b%ce%9f%ce%a5%ce%a3-%ce%97-%ce%95/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .