Δευτέρα, Ιουλίου 25

Προεξοφλούν επιβολή ΔΕΛΤΙΟΥ στα ΚΑΥΣΙΜΑ! Η Ε.Ε. οδεύει στον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ χειμώνα της ιστορίας της

HJJGJGHG

Οι αποθήκες φυσικού αερίου δεν έχουν γεμίσει ούτε κατά το ήμισυ σε αρκετές χώρες.

Ο χρόνος στερεύει για τη Δύση και ιδίως την Ευρώπη, η οποία “πυροβολεί” συστηματικά τα πόδια της εδώ και αρκετούς μήνες.

Ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι οι ταυτόχρονες αποφάσεις ορισμένων χωρών (βλ. Ελλάδα) να απεξαρτηθούν ΠΛΗΡΩΣ και ΒΙΑΙΑ από τα ορυκτά καύσιμα εκτόξευσαν τις τιμές της ενέργειας και άρα το κόστος ζωής για κάθε Ευρωπαίο.

Το τελειωτικό χτύπημα ήταν τα διαδοχικά κύματα των αυτοκτονικών κυρώσεων που λαμβάνει η Ε.Ε. και όπου ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ στρέφονταν κατά της Ρωσίας.

Όχι μόνο απεδείχθη ότι η ρωσική οικονομία δεν έπαθε καμία σημαντική ζημιά, αλλά ήδη τα πρώτα ευρωπαϊκά κράτη-υποχείρια (βλ. Πολωνία, Βουλγαρία) έμειναν χωρίς ρωσικό αέριο.

Xειμώνας με…δελτίο στα καύσιμα

Ήδη αναλυτές και σιγά σιγά και οι πολιτικοί έχουν αρχίσει να διατυπώνουν το σενάριο ενός “μαύρου χειμώνα” κατά τον οποίο η Ευρώπη θα βιώσει πρωτόγνωρες συνθήκες ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!

Ειδικά δε στην περίπτωση όπου οι Ρώσοι κλείσουν οριστικά την κάνουλα του φυσικού αερίου (αν θέλουν το κάνουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΩΡΑ) επιβολή του δελτίου στα καύσιμα θα είναι μονόδρομος!

Τι σημαίνει «δελτίο» στα καύσιμα και δη στο φυσικό αέριο; Πολύ γενικά πως το εκάστοτε κράτος ή ρυθμιστική αρχή θα αποφασίζει ποιες ώρες μέσα στην ημέρα και πόσο θα επιτρέπεται η ροή ή αγορά ενός συγκεκριμένου καυσίμου.

Αυτό συνεπάγεται ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της βιομηχανίας και κλείσιμο των περισσοτέρων επιχειρήσεων.

Ο οίκος αναλύσεων Oxford Economics προβλέπει πως τα πιο εξαρτημένα από το ρωσικό αέριο κράτη θα είναι εκείνα που θα κινδυνεύσουν μέσα στους επόμενους μήνες με αυτού του είδους την οικονομική καταστροφή.

Γερμανία, Ιταλία, Ουγγαρία και Τσεχία είναι στην κορυφή της “μαύρης λίστας”:Ήδη η Μόσχα προετοιμάζει τις ευρωπαϊκές αγορές για σημαντική ελλάτωση ή και οριστικό κλείσιμο των ροών φυσικού αερίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου η Ρωσία προμήθευε την Ευρώπη με 70% λιγότερο φυσικό αέριο σε σχέση με πέρυσι, μέσω τριών βασικών αγωγών.

Έτσι η Oxford Economics συμπεραίνει πως υπάρχουν κίνδυνοι για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ροών.

Μέχρι τον Νοέμβριο οι Βρυξέλλες έχουν προτρέψει τα κράτη-μέλη να έχουν γεμίσει τουλάχιστον κατά 80% τις αποθήκες τους εν όψει του ιδιαίτερα δύσκολου χειμώνα. Πολλές χώρες δεν θα προλάβουν ούτε αυτό να κάνουν!

Ο παραπάνω οίκος προβλέπει επίσης πως ο αντίκτυπος των τρομακτικών ελλείψεων στην ενέργεια θα επιφέρει κάμψη της ανάπτυξης και δυσλειτουργίες στις βαριές βιομηχανίες σε κεντρική και βόρεια Ευρώπη, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται για την οικονομία.

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .