Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Προτροπή από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τα θύματα Λιγνάδη»

Λιγναδης

Την «προσπάθεια του Δημήτρη Λιγνάδη να διαπομπεύσει τα θύματά του», σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο συνήγορος του καταδικασμένου για δύο βιασμούς, Αλέξης Κούγιας.

«Καλούμε την κυβέρνηση να καταδικάσει άμεσα την ενέργεια του καταδικασμένου για βιασμούς ανηλίκων Λιγνάδη, ο οποίος, δια του συνηγόρου του, διαπομπεύει σήμερα τα θύματά του», σημειώνει η Κουμονδούρου.

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η κατάσταση πλέον ξεπερνάει κάθε όριο σεβασμού των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν πρέπει να επαναληφθεί η πρόσφατη ιστορία με την διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών».

Προσθέτει, μάλιστα, ότι «ο Λιγνάδης αποφάσισε σήμερα να κακοποιήσει δεύτερη φορά τα θύματα, αλλά η ελληνική Πολιτεία οφείλει να τα προστατεύσει».

Και καλεί τα ΜΜΕ «να μη δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες», τονίζοντας πως «είναι ζήτημα ανθρωπιάς».

«Ξεσηκώθηκε η χώρα από την ντροπή»
Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού, με αφορμή την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως υποστήριξε, με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Λιγνάδης έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης, όχι χάρη σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που συνετάχθη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή ήταν «ευνοούμενος της κυβέρνησης, η οποία και τον τοποθέτησε, παρακάμπτοντας τις θεσμοτημένες διαδικασίες, στην ηγεσία του Εθνικού Θεάτρου».

Επίσης, η Κουμουνδούρου, κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για «προσπάθεια συγκάλυψης και εξαγνισμού» του αποφυλακισθέντος ηθοποιού και σκηνοθέτη, υπερτονίζοντας τη μαζικότητα των αντιδράσεων σε όλη τη χώρα και την «προσβολή που υπέστη το κοινό περί Δικαίου αίσθημα», ενώ τέλος δεσμεύθηκε πως, στις επόμενες εκλογές, ο κόσμος θα αποφασίσει για μία δικαιότερη κοινωνία.

 .makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.