Παρασκευή, Ιουλίου 29

Ράπισμα του Ρώσου Πρέσβη στον Μητσοτάκη: Η Ελλάδα κατέστρεψε τις σχέσεις και τις επαφές με τη Ρωσία

Ράπισμα του Ρώσου Πρέσβη στον Μητσοτάκη: Η Ελλάδα κατέστρεψε τις σχέσεις και τις επαφές με τη Ρωσία

«Όλα τα επιτεύγματα και οι διμερείς σχέσεις επί δεκαετίες, μηδενίστηκαν κυριολεκτικά μέσα σε λίγες μέρες»

Η σχέση μεταξύ Μόσχας και Αθήνας έχει καταστραφεί εντελώς και δεν υπάρχει καμία συνεργασία, ούτε επαφές μεταξύ τους τώρα, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ.

«Από τα τέλη Φεβρουαρίου, οι διμερείς μας σχέσεις έχουν καταστραφεί εντελώς· δεν υπάρχουν πια. Η πολιτική των ελληνικών αρχών οδήγησε στο γεγονός ότι η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Αθήνας τερματίστηκε πλήρως», δήλωσε χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya

24 αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν υπάρχει συνεργασία και δεν υπάρχουν επαφές» μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας αυτή τη στιγμή, είπε και πρόσθεσε: «Με άλλα λόγια, όλα τα επιτεύγματα και ολόκληρη η ποικιλία των διμερών σχέσεων που συσσωρεύτηκαν για δεκαετίες, κυριολεκτικά μηδενίστηκαν μέσα σε λίγες μέρες».

Σε ότι αφορά τις φωνές για επαναπροσέγγιση των δύο χωρών, ο Μασλόβ σχολίασε το εξής, με αναφορά και στα ελληνικά ΜΜΕ: « … τον τελευταίο καιρό, ίσως τον τελευταίο ενάμιση μήνα, υπάρχει κυρίως στο Διαδίκτυο ένα υλικό πιο αντικειμενικό, με πιο νηφάλιες προσεγγίσεις για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Όλο αυτό το διάστημα, προκύπτει το ερώτημα τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις μας. Είναι σαφές πως δεν υπάρχει κάποια τέτοια πολιτική συζήτηση. Η ηγεσία της χώρας, η κυβέρνηση, παραμένει σταθερά προσκολλημένη στις ΝΑΤΟϊκές και ευρωπαϊκές θέσεις για το ζήτημα της Ρωσίας».

Για να καταλήξει ο Ρώσος Πρέσβης: «Εν τω μεταξύ, οι πολίτες της Ελλάδας επικρίνουν δριμύτατα την ελληνική κυβέρνηση για το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια, με τις ενέργειές της, έφερε τα πράγματα στο σημείο που η Ελλάδα έχει γίνει μια μη φιλική χώρα για τη Ρωσία. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ότι η Ρωσία δεν έκανε ποτέ τίποτα κακό για την Ελλάδα».

Πηγή: newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .