Σάββατο, Ιουλίου 23

Έρχεται πολιτικός Γολγοθάς για το Μαξίμου τον ερχόμενο χειμώνα

Την εξανέμιση των όποιων επιδομάτων και του νέου κύματος «μέτρων ανακούφισης» που αποφάσισε η κυβέρνηση, πριν καν αυτά πιστωθούν, καλά-καλά, στους λογαριασμούς των δικαιούχων, διαπιστώνουν στον Μέγαρο Μαξίμου, με το ενδεχόμενο ενός πολιτικού Γολγοθά τον ερχόμενο χειμώνα να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.

Εξάλλου, στο Μέγαρο Μαξίμου παραδέχονται αυτονοήτως ότι το φρένο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις πρόωρες εκλογές, σημαίνει και νέες επιβαρύνσεις για τα δημόσια ταμεία. «Αν πηγαίναμε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο, θα δίναμε μες στο καλοκαίρι 1-1,5 δισεκατομμύρια και μετά θα βλέπαμε. Όμως, προφανώς και δεν «βγάζουμε» χειμώνα με «power pass» και «fuel pass», ούτε με 400 ευρώ το ρεύμα τη μεταβατώρα», παραδέχεται επιτελικό κυβερνητικό στέλεχος, αιτιολογώντας για ποιον λόγο η κυβέρνηση, μέσα στο κατακαλόκαιρο, συνεχίζει να στέλνει μηνύματα ότι διαρκώς… ξύνει τον πάτο του βαρελιού για να αποφασίσει και νέες κινήσεις στήριξης των εισοδημάτων.

Μήνυμα Σκυλακάκη

Πρόκειται, λοιπόν, για κεντρική κυβερνητική επιλογή, καθώς χθες ανέλαβε να δημιουργήσει κλίμα ευφορίας ένας… εκ των πλέον «φειδωλών» του κυβερνητικού σχήματος: ο αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος ανακοίνωσε υπέρβαση των δημοσίων εσόδων χάρη στις καλές επιδόσεις του τουρισμού, προδιαγράφοντας εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεση της κυβέρνησης να ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης. Εξάλλου, κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν την δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «κάθε υπέρβαση από τους στόχους θα επιστρέφεται στην κοινωνία», ενώ υπενθυμίζουν με νόημα άλλη μία φράση του πρωθυπουργού, που είχε πει δίκην αστεϊσμού σε μία πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ: «ε, αφήστε να ανακοινώσουμε και κάτι στη ΔΕΘ», είχε επισημάνει σχετικώς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, αν μη τι άλλο, δε θα ανέβει στην Θεσσαλονίκη το διήμερο 10-11 Σεπτεμβρίου με… άδεια χέρια.

Ανησυχία για τα «πυρομαχικά»

Πάντως, όσο κι αν η οικονομία υπεραποδίδει και η ακρίβεια και ο πληθωρισμός… ενισχύουν τα δημόσια έσοδα, στο Μαξίμου ο πονοκέφαλος είναι διπλός: πρώτον, στην κυβέρνηση διαπιστώνουν ότι η δυσφορία και η οργή των πολιτών για την αβίωτη καθημερινότητά τους δείχνει επιδείνωση όλων των βασικών ποιοτικών δεικτών και προμηνύει πολιτικές εξελίξεις. Δεύτερον, υπάρχει και το θέμα των αντοχών της ελληνικής οικονομίας: κατά πόσον, δηλαδή, η χώρα έχει «πυρομαχικά» για να βοηθάει τους ευάλωτους πολίτες ως την Άνοιξη του 2023, που σχεδιάζει να στήσει κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όλα τούτα, σε έναν χειμώνα που προδιαγράφεται εφιαλτικός, και ενόσω οι αναταραχές στις αγορές φέρνουν την Ελλάδα αντιμέτωπη με το σενάριο να τεθεί εκ νέου εκτός αγορών, ειδικά μετά την αναταραχή στην οποία εισέρχεται εκ νέου η Ιταλία.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο πρωθυπουργός με επιστολή του ζήτησε εκ νέου χθες από τους Ευρωπαίους εταίρους να ανοίξει η συζήτηση για μία κοινή ευρωπαϊκή λύση αναφορικά με το φυσικό αέριο, καθώς παραμένει κοινή η πεποίθηση στο κυβερνητικό επιτελείο ότι αν δεν αποφασιστεί καμία συλλογική στρατηγική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τότε η Ελλάδα θα είναι μεταξύ των χωρών που θα κινδυνεύσουν να μείνουν από… «καύσιμα» πριν φτάσει η ώρα της κάλπης.

Πηγή: periodista.gr


Follow us on Twitter
Join our Facebook page

 https://theflagreport.com/erchetai-politikos-golgothas-gia-to-maximou-ton-erchomeno-cheimona/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=erchetai-politikos-golgothas-gia-to-maximou-ton-erchomeno-cheimona

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .