Παρασκευή, Ιουλίου 15

Πολύ καλα έκανε! Δεν θα καταστρέψει την χωρα του επειδή διατάζει κάποιος που δεν θα υποστεί τις ιδιες συνέπειες. .. Στην Ελλάδα γιατι ποτέ ενας τέτοιος ρε παιδιά ;;;

 Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μπολσονάρου αψήφησε τα διαβήματα των ΗΠΑ και συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Πούτιν μερικές ημέρες προτού ξεσπάσει ο πόλεμος, την 24η Φεβρουαρίου.

 Έκτοτε, διαβεβαιώνει ότι η προσωπική του σχέση με τον  Πούτιν επέτρεψε στη Βραζιλία να διατηρήσει την πρόσβασή της σε ρωσικά λιπάσματα, πρώτη ύλη καίριας σημασίας για τον γιγαντιαίο αγροδιατροφικό τομέα της χώρας του.

Τώρα χωρίς να δώσει λεπτομέρειες ανακοίνωσε ότι θα αγοράζει φθηνά ρωσικό πετρέλαιο, σπάζοντας το εμπάργκο, αγνοώντας ξανά Βορειοαμερικανούς και Ευρωπαίους, κοιτάζοντας το συμφέρον της χώρας του.

Από την άλλη η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, έχουν αρχίσει και τρομοκρατούνται στο ενδεχόμενο να περάσουν τον προσεχή χειμώνα, χωρίς το πολύτιμο ρωσικό αέριο, αλλά και τις πρώτες ύλες πετρελαικών προιόντων, λιπασμάτων κτλ. που χρειάζονται οι βιομηχανίες τους.

Οι κυρώσεις λειτουργούν ως μπούμεραγκ στην προβληματική ΕΕ και όσο περνά ο καιρός είναι ακόμη πιο έντονο το δυσχερές τοπίο που θα αντιμετωπίσουν όλοι οι πολίτες της.

 Όπως έστρωσαν βέβαια θα... κοιμηθούν, αλλά τον λογαριασμό θα τον πληρώσουμε τελικά όλοι εμείς. 

Χθες, έγινε και η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί από την ενεργειακή κρίση. 

Η απόφαση του Eurogroup, λόγω των πιέσεων των Βορειοευρωπαίων είναι η κατάρτιση προϋπολογισμών χωρίς οριζόντια μέτρα στήριξης των πολιτών! 

Μέτρα μόνο για τους πολύ... ευάλωτους και αυτά με φειδώ, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα κάθε χώρας. 

(Στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε πάρει μια γεύση με τα αστεία δήθεν ''μέτρα'' πχ.power pass, energy pass,κουπόνια συσκευών κτλ)

Μάλλον, στην Ευρώπη δεν έχουν αντιληφθεί ότι πλην των πολύ πλουσίων, όλοι οι υπόλοιποι εντάσσονται στην κατηγορία των ευάλωτων πλέον. 

Πέρα από τα θεωρητικά και τις... διαταγές που δίνονται 

σ' αυτά τα συμβούλια, η ίδια η πραγματικότητα είναι αυτή που διαμορφώνει τις συνθήκες και επιβάλλει τη λήψη μέτρων, πέρα από τα... καλούπια που θέτουν οι συνεδριάσεις τέτοιων συμβουλίων.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει σε εξέλιξη ένα σκληρό "μπρα ντε φερ" για τη λειτουργία του ''μηχανισμού στήριξης'' των ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Κάποιοι μέσα στο Eurogroup ψέλλισαν κάτι περί ...μνημονίων, εννοώντας ότι η στήριξη στα ομόλογα μιας χώρας θα είναι συνάρτηση του βαθμού αξιοπιστίας της δημοσιονομικής της πολιτικής...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .