Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13.7.22

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΛΠ ΑΕ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΟΛΠ  (Cosco) η οποία παρανομεί εδώ και καιρό, αφού αρνείται στην ουσία να εφαρμόσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την οποία η ίδια έχει συνυπογράψει για το σύνολο των υπαλλήλων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

 Η εταιρεία, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το νόμο, το Γενικό Κανονισμό Προσωπικού και την ίδια συμφωνημένη ΣΣΕ, πρέπει να την εφαρμόζει χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις σε όλο το προσωπικό, αρνείται με διάφορα προσχήματα να εφαρμόσει τη ΣΣΕ  για τους νέους εργαζόμενους. 

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του ΟΠΛ να τηρήσει τη νομιμότητα και να εφαρμόσει απολύτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Παράλληλα καλούμε τους συναρμόδιους Υπουργούς Εργασίας και Ναυτιλίας να παρέμβουν άμεσα, ώστε να σταματήσει  ο εμπαιγμός των εργαζομένων της ΟΛΠ Α.Ε.

 Ο  νόμος αφορά όλους και πρέπει να τηρείται από όλους, γι αυτό και η πολιτική ηγεσία πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, να δει τι ακριβώς συμβαίνει και να παρέμβει ως οφείλει με πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.