Τετάρτη, Ιουλίου 13

Ένοχος για δύο βιασμούς ο Λιγνάδης

Ένοχος για δύο βιασμούς ο Λιγνάδης

Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για δύο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών αποφάσισε κατά πλειοψηφία το μεσημέρι της Τετάρτης το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο σκηνοθέτης κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για την καταγγελία που είχε γίνει εις βάρος του για βιασμό από τον Π.Φ. (5-2). Κρίθηκε επίσης κατά πλειοψηφία ένοχος (4-3) για τον τρίτο καταγγέλλοντα S.

Αντίθετα, ο Δ. Λιγνάδης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2) για τον πρώτο μηνυτή Α. Αθώος ομόφωνα λόγω αμφιβολιών κρίθηκε και για τη δεύτερη καταγγελία βιασμού που είχε γίνει σε βάρος του από τον Δ.Μ. Πρόκειται για τον άνδρα που δεν προσήλθε ποτέ στο δικαστήριο να υποστηρίξει την καταγγελία του σε βάρος του Δ. Λιγνάδη, αν και η έδρα είχε διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του.

Δικαστές και ένορκοι υιοθέτησαν εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορουμένου για τις τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του από νεαρούς άνδρες για βιασμό τους ενώ ήταν ανήλικοι. Επίσης, είχε ζητήσει να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος λόγω αμφιβολιών για την τέταρτη καταγγελία ενός ενήλικα άνδρα, ο οποίος δεν εμφανίστηκε τελικά στο δικαστήριο.

Η δίκη συνεχίζεται με την πλευρά του σκηνοθέτη να υποβάλλει αίτημα για τη χορήγηση ελαφρυντικών.

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκονται πολλά άτομα. Στον χώρο του δικαστηρίου βρίσκονται ακόμη οι βουλευτές Κρίτων Αρσένης, Σία Αναγνωστοπούλου, Κλέων Γεωργιάδης κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .