Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Ήξερες ότι τα αρσενικά τζιτζίκια είναι κουφά και τα θηλυκά μουγκά???

Ήξερες ότι τα αρσενικά τζιτζίκια είναι κουφά και τα θηλυκά μουγκά;

Ήξερες ότι ζουν περίπου 17 χρόνια σαν σκουλήκια κάτω από το χώμα και βγαίνουν στην επιφάνεια της γης μια ζεστή Ανοιξιάτικη μέρα και οι τελευταίες εβδομάδες τους στην γη είναι ένα κάλεσμα στο ταίρι τους κι είναι πολύ άδικο μετά από αυτό να πεθαίνουν κι οι άνθρωποι το μόνο που μαθαίνουν

γι αυτά είναι ότι ήρθαν στην ζωή για να περάσουν καλά και να τραγουδήσουν, ότι δε νοιάζονται για την αποταμίευση, όπως τα μυρμήγκια, αλλά για το κέφι τους.

Πού να ξέραμε, μικρά παιδιά τότε, ότι το τζιτζίκι δεν είναι ένας σπάταλος χαραμοφάης, αλλά ένας ετοιμοθάνατος που παρατηρούσε την σκόνη μέσα στην κλεψύδρα του να πέφτει σιγά-σιγά.

Ότι όλο αυτό που μας ξεκουφαίνει κάθε καλοκαίρι είναι το κύκνειο άσμα του και το ερωτικό του κάλεσμα. Η καταραμένη μοίρα του που δεν μπορεί να αλλάξει.

Ότι είναι δυο ανάσες πριν τον θάνατο.

 

από Αντιγόνη Μωυσίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.