Κυριακή, Ιουλίου 31

Λευκορωσία: Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Κούβας κατά του κορωνοϊού

Λευκορωσία: Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Κούβας κατά του κορωνοϊού

Η Λευκορωσία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα η οποία ενέκρινε τη χρήση του Soberana Plus, του ενός από τα τρία εμβόλια κατά της COVID-19 που αναπτύχθηκαν στην Κούβα, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το κέντρο που το παρασκευάζει.

Το ινστιτούτο Φίνλεϊ της Αβάνας ανακοίνωσε μέσω Twitter την «καλή είδηση» ότι το υπουργείο Υγείας «ενέκρινε την αξιοποίηση του Soberana Plus».

Πρόκειται για «την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που δίνει άδεια σε κουβανικό εμβόλιο κατά της COVID-19», διευκρίνισε το ινστιτούτο που παράγει επίσης ακόμη ένα εμβόλιο κατά της λοίμωξης που προκαλεί ο SARS-CoV-2, το Soberana 02.

Το μονοδοσικό εμβόλιο αυτό προτείνεται κυρίως σε ενήλικους που αναρρώνουν έπειτα από μόλυνση. Μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί για την αναμνηστική δόση έπειτα από δύο δόσεις του Soberana 02.

Η Κούβα, η οποία κατασκευάζει μεγάλο μέρος των εμβολίων που αξιοποιεί από τα χρόνια του 1980, ανέπτυξε τρία εμβόλια κατά της COVID-19, το Abdala και τα δύο Soberana, τα οποία αξιοποιεί η ίδια και διαθέτει επίσης σε χώρες όπως η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα, το Βιετνάμ και το Ιράν. Κανένα από τα εμβόλιά της δεν έχει πιστοποιηθεί μέχρι σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Μέχρι σήμερα το 90% των 11,2 εκατ. Κουβανών έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 και ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί θεαματικά τους τελευταίους μήνες. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη νήσο της Καραϊβικής βρίσκεται στους 8.529 νεκρούς επί συνόλου 1,1 εκατ. κρουσμάτων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .