Κυριακή, Ιουλίου 31

«Άκλαυτο πάει το εγχείρημα Πλεύρη..», λέει ο Βαρνάβας για τον προσωπικό γιατρό

Στην Αττική έχουν εκδηλώσει διάθεση να ενταχθούν στο σύστημα 125 γιατροί, στη Θεσσαλονίκη 31, στην Πάτρα 3 και στο Λασίθι 1, ενώ κανένας δεν έχει δηλώσει στην Αργολίδα, την Αρκαδία και τη Ζάκυνθο, αναφέρει ο συνδικαλιστής γιατρός!

«Άκλαυτο πάει το εγχείρημα Πλεύρη..», λέει ο Βαρνάβας για τον προσωπικό γιατρό

«Το εγχείρημα Πλεύρη για τον προσωπικό γιατρό πάει άκλαυτο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και πολλούς ακόμη νομούς, δηλαδή στα τρία τέταρτα της χώρας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δημήτρης Βαρνάβας.
Ο συνδικαλιστής γιατρός, μάλιστα, δημοσιοποιεί και στοιχεία για το πόσοι γιατροί ανταποκρίθηκαν, μια ημέρα μόλις πριν την εφαρμογή του συγκεκριμένου θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο Δ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ:



«Ακόμη και εφημερίδες φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση ομολογούν πως το εγχείρημα Πλεύρη για τον προσωπικό γιατρό πάει άκλαυτο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και πολλούς ακόμη νομούς, δηλαδή στα τρία τέταρτα της χώρας.

Είναι ενδεικτικά τα αριθμητικά δεδομένα:

στην Αττική έχουν εκδηλώσει διάθεση να ενταχθούν στο σύστημα 125 γιατροί, στη Θεσσαλονίκη 31, στην Πάτρα 3 και στο Λασίθι 1, ενώ κανένας δεν έχει δηλώσει στην Αργολίδα, την Αρκαδία και τη Ζάκυνθο.

Οι λόγοι για την απροθυμία πολλοί. Ο κυριότερος είναι πως ο νεοφιλελεύθερος και αντικρατιστής Πλεύρης προσπαθεί να μετατρέψει τους γιατρούς που θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ σε κρατικούς (ούτε καν δημοσίους) υπαλλήλους, οι οποίοι οφείλουν να βρίσκονται σε υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, χωρίς σαφή δικαιώματα και με σοβαρό ενδεχόμενο να επιστρατεύονται για τις ανάγκες του υποστελεχωμένου ΕΣΥ όποτε παραστεί ανάγκη.

Αλλά και οι αμοιβές δεν είναι ιδιαίτερα θελκτικές για τους γιατρούς που θα συμβληθούν ως προσωπικοί γιατροί. Όπως τόνισαν σε πρόσφατη διάσκεψη, εάν αφαιρεθούν ενοίκια, πάγιες δαπάνες, φόροι και γραμματειακή υποστήριξη, η καθαρή αμοιβή του γιατρού θα είναι σχεδόν ίδια με τη γραμματέα του ιατρείου.

Τέλος, η τιμωρητική διάθεση απέναντι σε πολίτες που δεν επιλέξουν προσωπικό γιατρό θα απαξιώσει το θεσμό στα μάτια της κοινωνίας, αφού ο Πλεύρης μετατρέπει σε καταναγκασμό ένα πρωταρχικό δικαίωμα, όπως αυτό της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας.

Τελικά το δίδυμο Πλεύρη - Μητσοτάκη, παρότι είχε τη στήριξη των μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων που πρόσκεινται στη ΝΔ, αποδεικνύεται παντελώς ανίκανο να προωθήσει αλλαγές στην ΠΦΥ, φτάνοντας στο σημείο να συγκρούεται και με την κοινωνία και με τους Ιατρικούς Συλλόγους».

Τ.Τε.

 https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/157188/aklafto-paei-to-egxeirima-pleyri-leei-o-varnavas-gia-ton-prosopiko-giatro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .