«Να απαλλαγούμε από το ζόφο του καθεστώτος Μητσοτάκη» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας

Τη «συγκίνησή» του που βρίσκεται στο «κόκκινο νησί των πέτρινων χρόνων», στην Ικαρία εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στο λιμάνι του Ευδήλου. Χαιρετίζοντας τους «αγώνες» που δόθηκαν στο παρελθόν για τη δημοκρατία από τους Ικαριώτες και τους εξόριστους στο νησί, υπογράμμισε πως «είναι διαφορετική, ευτυχώς, σήμερα η κοινωνία μας«.

Πατριωτική ευθύνη και κήβδιλη εθνικοφροσύνη

«Κι αυτό χάρη στους αγώνες του δημοκρατικού λαού, της Αριστεράς, όλων όσοι αντιτάχθηκαν σε χούντες και τρομοκρατία, σε εκλογικά πραξικοπήματα και βία, για να φωτίσει την πατρίδα το φως της δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας, ωστόσο, πως «παρ’ όλα αυτά η πολιτική και κοινωνική αναμέτρηση ανάμεσα στη πρόοδο και τη συντήρηση, ανάμεσα στη παράταξη της κοινωνικής προστασίας και αυτή των ιδιωτικών συμφερόντων, στη παράταξη της πατριωτικής ευθύνης και σε αυτή της κύβδιλης  εθνικοφροσύνης, είναι διαρκής, συνεχίζεται και εξελίσσεται σε διαφορετικές βέβαια συνθήκες».

Διαβάστε επίσης Τσίπρας στο Economist: «Η κυβέρνηση επενδύει στο λαϊκισμό, το διχασμό και την υπονόμευση των θεσμών»

Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα στην έξοδο από τα μνημόνια για την οποία όπως είπε, «έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να συκοφαντήσουν», αν και «παρέδωσαν μια χώρα λεηλατημένη με ανθρωπιστική κρίση, με άδεια ταμεία και υποχρεώσεις 21 δις ευρώ το χρόνο προς στους δανειστές».

Σχέδιο εξαπάτησης των πολιτών

«Και εμείς τους αφήσαμε τη χώρα έξω από τα μνημόνια, με συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, με 37 δις ασφάλεια στα ταμεία και το χρέος ρυθμισμένο. Και έχουν το θράσος να μας κουνάνε το δάχτυλο», σημείωσε και συνέχισε με αναφορές στη Συμφωνία των Πρεσπών, που ενώ «διασφάλισε τα εθνικά μας συμφέροντα», «μαζί με την ακροδεξιά» τους κατηγορούσαν για «προδότες» και στον πόλεμο στην Ουκρανία, επιρρίπτοντας «προσωπική ευθύνη» στον πρωθυπουργό που «ασκεί ΙΧ εξωτερική πολιτική».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός είδε τις αληθινές μετρήσεις της κοινής γνώμης, αυτές που δεν δημοσιεύονται, με αποτέλεσμα να αλλάξει γνώμη για τις πρόωρες εκλογές.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αντί να ασχοληθεί με το πώς θα σταματήσει η λεηλασία, το μόνο που τον ένοιαξε ήταν να οργανώσει ένα σχέδιο εξαπάτησης των πολιτών.

Μπας και προλάβει τα χειρότερα

»Να πάει σε πρόωρες κάλπες μπας και προλάβει να ξεγελάσει τους πολίτες και προλάβει τα χειρότερα. Άνοιξε λοιπόν ο ίδιος όλο το προηγούμενο διάστημα τη διαδικασία πρόωρων εκλογών. Με δηλώσεις, με απανωτές πανηγυρικές ανακοινώσεις υποψηφίων του κόμματός του. Με διαρροές σε φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ με την ημερομηνία των εκλογών. Με το κάλεσμα των υπουργών και των βουλευτών του να αφήσουν το κυβερνητικό έργο και να ριχτούν στη μάχη του σταυρού».

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, στον πρωθυπουργό ήρθαν «τα αληθινά μαντάτα από τις αληθινές μετρήσεις της κοινής γνώμης. Όχι εκείνες που δημοσιεύουν τα κανάλια της προπαγάνδας. Τις άλλες, που δε δημοσιεύονται. Και είδε ότι είναι πια πολύ αργά για να παραπλανήσει την ελληνική κοινωνία. Και άρχισε να παριστάνει τον υπεύθυνο».

«Να απαλλαγούμε από το ζόφο του καθεστώτος Μητσοτάκη. Τρία χρόνια αρκετά, δεν θα γίνουνε εφτά. Το πρώτο και αναγκαίο βήμα για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα είναι η μεγάλη, αναμφισβήτητη, εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ με απλή αναλογική» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 in.gr