Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Οριστικό: Η Ρωσία θα εξάγει σιτηρά μόνο σε φιλικές χώρες και με πληρωμή μόνο σε ρούβλια

ΣΧΟΛΙΟ: Πως κατάντησαν οι πολιτικοί έτσι την Ελλάδα να εξαρτόμαστε από Ουκρανία και Ρωσία για σιτηρά όταν έχουμε εδώ στη χώρα μας τεράστιες εκτάσεις για σπορά που θα μπορούσαμε να είμαστε αυτόνομοι. Ένα μεγάλο Νησί η Λήμνος στο Βόρειο Αιγαίο που είναι εύπορο και όλο πεδιάδες χέρσες μένει ανεκμετάλλευτο ενώ παλιά το έσπερναν όλο σιτάρι που ευδοκιμεί, γιατί περιμένουμε από ξένες χώρες; Μπορεί κάποιος να μας πει γιατί απαγόρευσαν τη σπορά σιταριού και  βαμβακιού η Ευρωπαϊκή Ένωση;;

Η Ρωσία έχει αρχίσει να πουλά σιτηρά στο εξωτερικό μόνο σε ρούβλι και μόνο σε «φιλικές» χώρες. Έτσι μετά το φυσικό αέριο ήρθε η ώρα των τροφίμων για να ενισχύσουν το ρούβλι στην παγκόσμια αγορά νομισμάτων.

Αυτό ανακοίνωσε ο μεγαλύτερος ρωσικός πάροχος υπηρεσιών εμπορίου και logistics για αγροτικά προϊόντα την Τετάρτη.

Ο επικεφαλής της United Grain Company, Ντμίτρι Σεργκέγιεφ, το ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο επιδιώκουμε είναι η πλήρης εξάλειψη των διεθνών μεσαζόντων και η άμεση συνεργασία με τις χώρες εισαγωγής».

Η παγκόσμια αγορά σιτηρών έχει πληγεί σκληρά από τη διακοπή των εξαγωγών από την Ουκρανία και άλλους μεγάλους παραγωγούς σιταριού όπως η Ινδία και το Καζακστάν.

Οι δύο ασιατικές χώρες απαγόρευσαν τις εξαγωγές σιταριού για να διασφαλίσουν την επισιτιστική ασφάλεια στο εσωτερικό.

Οι συνέπειες ήταν η άνοδος των τιμών των σιτηρών και οι προειδοποιήσεις για μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση ειδικότερα στην Δύση που χωρίς δεύτερη σκέψη επέβαλε μαζικές κυρώσεις.

 pronews.gr

Έτσι μετά τα καύσιμα ίσως δούμε τεράστιες ελλείψεις και στα τρόφιμα.

oxafies.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.