Παρασκευή, Ιουλίου 8

Ο Μακρόν κρατικοποιεί την γαλλική «ΔΕΗ»! Δεν θα έχει που να κρυφτεί ο Κυριάκος…

Η κυβέρνηση της Γαλλίας σχεδιάζει να εθνικοποιήσει τον γαλλικό κολοσσό ηλεκτρικής ενέργειας EDF εν μέσω ενεργειακής κρίσης που επιδεινώθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν.

Ώρες είναι τώρα να δούμε τον Κυριάκο να καταγγέλλει τον Μακρόν για λαϊκισμό και «μαδουρισμό»!

Το γαλλικό κράτος κατέχει πλέον το 84% της εταιρείας, ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο.

Η τιμή της μετοχής της εκτινάχθηκε έπειτα από την ανακοίνωση…

«Πρέπει να έχουμε τον πλήρη έλεγχο της παραγωγής και της απόδοσής της ηλεκτρικής ενέργειας», είπε η Μπορν στην πρώτη της σημαντική ομιλία στο γαλλικό κοινοβούλιο. «Πρέπει να διασφαλίσουμε την κυριαρχία μας απέναντι στις συνέπειες του πολέμου (στην Ουκρανία) και στις κολοσσιαίες προκλήσεις που έρχονται. … Γι’ αυτό σας επιβεβαιώνω την πρόθεση του κράτους να κατέχει το 100% του κεφαλαίου της EDF.”

Η EDF διαχειρίζεται τον μεγάλο όγκο των πυρηνικών αντιδραστήρων της Γαλλίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια σειρά από τεχνικά και άλλα προβλήματα.

Οι αντιδραστήρες νέας γενιάς είναι χρόνια πίσω από το χρονοδιάγραμμα και απαιτούνται δισεκατομμύρια που υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό για να ολοκληρωθούν.

Εδώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να ιδιωτικοποιήσει την ΔΕΗ με τις καταστροφικές συνέπειες που ζούμε σήμερα.


newsbreak.gr

 .epilekta.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .