Παρασκευή, Ιουλίου 8

Παρουσίασε μια «μαγική εικόνα» την ώρα που ο λαός βυθίζεται στη φτώχεια

Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

«Ενα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Ευρώπη που στήριξε τη χώρα μου...».
Με αυτήν τη φράση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χτες στο Ευρωκοινοβούλιο, επιχείρησε να ξεπλύνει την ΕΕ για τα σκληρά αντιλαϊκά μνημόνια αλλά και για τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις που μάτωσαν και ματώνουν τον λαό.

Εστίασε στο τρίτο μνημόνιο, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το οποίο εμφάνισε σαν «αχρείαστο» και «βαρύ τίμημα των επιλογών εκείνης της συγκυβέρνησης», όταν είχαν προηγηθεί άλλα δύο μνημόνια, ενώ φυσικά και το τρίτο το ψήφισαν μαζί στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Υποστήριξε βέβαια ότι πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει, ότι «η Ελλάδα γύρισε σελίδα» και ότι έχει την τρίτη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, στην προσπάθειά του να αναδειχθεί ως καλύτερος διαχειριστής για τα συμφέροντα των εταίρων της ντόπιας αστικής τάξης στο εξωτερικό. Στο μεταξύ όλο το νομοθετικό πλαίσιο των μνημονίων είναι ενεργό και τα αντιλαϊκά μέτρα συνεχίζονται, όπως και η επιτήρηση από την ΕΕ, με τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις να υλοποιούνται μέσω των Ευρωπαϊκών Εξαμήνων.

Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση μειώνει φόρους και εισφορές (για τους επιχειρηματικούς ομίλους) «αλλά ταυτόχρονα χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα». Υπογράμμισε επίσης ότι το 2021 ο ρυθμός ανάπτυξης ξεπέρασε το 8%, υπήρξε «σημαντικότατη αύξηση των ξένων επενδύσεων», αποκλιμακώθηκε το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ και η Ελλάδα αποπλήρωσε τις τελευταίες της υποχρεώσεις στο ΔΝΤ - όλα βέβαια μέσα από το μάτωμα του ελληνικού λαού και το γονάτισμα των λαϊκών νοικοκυριών.

Μόνο ως πρόκληση ακούγονται και τα όσα είπε ο πρωθυπουργός περί «αύξησης του κατώτατου μισθού, που αθροιστικά συμπλήρωσε έναν ακόμα μισθό ετησίως» - την ώρα που η ακρίβεια εξανεμίζει ήδη τρεις τον χρόνο - και για την «ψηφιακή κάρτα - ασπίδα απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία», την ώρα που από την πρώτη μέρα εφαρμογής της αποδείχθηκε ότι αποτελεί... σφραγίδα στην εργοδοτική αυθαιρεσία, που συνεχίζεται «και με τον νόμο» όλων των κυβερνήσεων.

Παραπέρα, στοιχιζόμενος με τις ευρωατλαντικές στοχεύσεις, διαβεβαίωσε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και η πιο γρήγορη εφαρμογή της «πράσινης μετάβασης», που ήδη κοστίζει πολύ ακριβά στον λαό, ειδικά με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων. Υπογράμμισε ακόμα ότι «η Αθήνα πρωτοστατεί» και «στο μέτωπο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Αυτονομίας», «αναλαμβάνοντας έναν ρόλο γέφυρας προς τα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά έχοντας εντάξει και το αμυντικό της δόγμα στα πλαίσια της κοινής ασφάλειας της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ». Στην ουσία δηλαδή επιβεβαίωσε ότι όλες οι αναδιαρθρώσεις στο στράτευμα και οι πανάκριβοι εξοπλισμοί υπηρετούν τους στόχους της λυκοσυμμαχίας.

Για τα Ελληνοτουρκικά μίλησε και πάλι για «διαφορές» που όπως είπε «λύνονται με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο και όχι με νταηλίκια», εξ ου και έστειλε μήνυμα στην Αγκυρα ότι «κρατάμε ανοιχτά τα παράθυρα στις ειρηνικές επαφές». Της υπενθύμισε, άλλωστε, ότι η κυβέρνηση «υπέγραψε συμφωνίες για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο».

Συνεχίζοντας καλλιέργησε τον γνωστό επικίνδυνο εφησυχασμό ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε «συμπράξεις με το Ισραήλ, στρατηγικές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο, ενώ τη θωράκιση της άμυνάς μας πλαισιώνουν πλέον ισχυρές Συνθήκες αμοιβαίας συνδρομής με τη Γαλλία και αμυντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες». Επίσης, ότι απέναντι «στη διαρκή επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας» «ορθώνονται ήδη οι ξεκάθαρες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», προεξοφλώντας ότι «σε αυτόν τον διαρκή αγώνα (σ.σ. απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα) θα σας έχουμε όλους συμπορευτές», την ώρα που όλοι τους, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, ωθούν στο τραπέζι των διευθετήσεων, με τα ελληνικά και κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα στο κρεβάτι του Προκρούστη, ώστε να μείνει η Τουρκία αγκιστρωμένη στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο και να διασφαλιστεί η συνοχή της λυκοσυμμαχίας τους στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Πηγή:rizospastis.gr
sioualtec.


Η Σφήκα: Επιλογές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .