Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΚΚΕ για Γ. Μιχαηλίδη: Τα δικαιώματα των κρατούμενων δεν μπορούν να αναγνωρίζονται επιλεκτικά

ΚΚΕ για Γ. Μιχαηλίδη: Τα δικαιώματα των κρατούμενων δεν μπορούν να αναγνωρίζονται επιλεκτικά

«Η επικίνδυνη για τη ζωή του, κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Γιάννης Μιχαηλίδης λόγω της πολυήμερης απεργίας πείνας επιβάλλει την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ, για την απεργία πείνας του Γ. Μιχαηλίδη.

«Ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου είναι η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων, όπως οι αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, οι άδειες, οι δυνατότητες εργασίας,

εκπαίδευσης, ουσιαστικής επανένταξης.

Κι αυτά τα δικαιώματα δεν μπορούν να αναγνωρίζονται επιλεκτικά, αλλά αφορούν όλους τους κρατούμενους, ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνων που έχουν καταδικαστεί για πράξεις που είναι καταδικασμένες στις συνειδήσεις του λαού και της νεολαίας, γιατί διαχρονικά αξιοποιούνται από το κράτος και τις κυβερνήσεις για να συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες και να ενισχύουν το νομοθετικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο ενάντια στο λαϊκό κίνημα» τονίζεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης, η οποία καταλήγει:

«Καταδικάζουμε οποιαδήποτε διακριτική και αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατουμένου και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά τους ενάντια στη διαχρονική επίθεση που δέχονται από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, κατ' εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ».

 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.