Πέμπτη, Ιουλίου 21

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται !!!

Γραφει ο Peter Triantafyllos

Toronto, Ontario, Canada

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ  !!!!!

ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ  ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ ΤΣΑΜΗΔΕΣ  !!!!!

Πριν  εκατό περίπου χρόνια ο Περικλής Γιαννόπουλος εξέφρασε την εξής διαπίστωση.....

Δια να είναι η φυλή ( η Ελληνες) στο χάλι που είναι - είναι φανερόν οτι οι τωρινοί Ελληνες είσθε οι χειρότεροι που υπήρξαν ποτέ....

Αποτυχημένοι σε όλα. Οικονομικά - Εθνικά - Ιδεολογικά.  Σε όλα.....

ΤΟΥΡΚΟ - ΑΙΓΑΙΟ....

Ο Γιώργος  Μαλούχος  γράφει στο ΒΗΜΑ  στις  16- 2 - 2016.     Προσέξτε την ημερομηνία.  16 Φεβρουαρίου του  2016.....

Η τουρκία εχει πλέον ήδη πετύχει την μετατροπή του Ανατολικού Αιγαίου σε μιά τεράστια γκρίζα ζώνη στην οποία η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει De facto ενα  νέο είδικό καθεστώς διεθνούς επικυριαρχίας....  

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό για Αιγαίο και χάρτες ( για τους χάρτες πιο κάτω ) και οχι μόνο... Τι έκαναν οι Ελληνες πολιτικοί - διοικούντες ολα αυτά τα χρόνια?  

Τίποτα... Απολυτος Τίποτα?  

Τίποτα ειτε μια διαμαρτυρία !!!  Το μόνο που κάνουν προ τετελεσμένων γεγονότων ......Βάζουν τα κλάματα !!!!!!

Πριν περίπου Δέκα χρόνια στην τοπική αγγλόφωνη εφημερίδα του Τορόντο  GLOB and MAIL διαφήμιζαν οι Σκοπιανοί ....Ελάτε να επενδύσετε στη Μακεδονία έχουμε την μικρότερη φορολογία στην Ευρώπη. ( Μακεδονία πρίν ακόμη ερθει στην εξουσία το ΡΕΜΑΛΙ  ο Αλέξιος και τους το χαρίσει ) 

Με αυτή την διαφήμιση οι Σκοπιανοί έθιξαν τα συμφέροντα της Ελβετίας.

Διότι οι Ελβετία είχε την χαμηλότερη φορολογία στην Ευρώπη οι Σκοπιανοί ελεγαν ψέματα...

Απο την πρώτη διαφήμιση ο Πρόξενος της Ελβετίας εδώ στο Τορόντο διαμαρτυρήθηκε ... Οχι μόνο η εφημερίδα σταμάτησε την διαφήμιση  αλλά ζήτησε και συγγνώμη που διαφήμισαν κάτι ψευδές... 

Αρα οι νόμοι (νομοθεσία )υπάρχει ειναι εδώ γραμμένη για όλους αρκεί να μην είσαι ηλίθιος σαν τους Ελληνες διοικούντες...   

Οταν η Ρωσία με την Λευκορωσία προωθούσαν-εσπρωχναν τους μετανάστες στις Βαλτικές χώρες ξεσηκώθηκε ολος ο κόσμος.   ΓΙΑΤΙ ????

Απλά ξεσηκώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν ολοι οι  διοικούντες τους ( πολιτικοί τους. )

Ενώ οι Ελληνες βγαίνουν μόνο στην Ελληνική τηλεόραση και με την βοήθεια των πληρωμένων κονδυλοφόρων μας πληροφορούν για το διεθνές δίκαιο....

Γι αυτό είστε εκλεγμένοι να το υπερασπιστείτε στους διεθνείς οργανισμούς Οχι να το λέτε στα Ελληνικά κανάλια για εσωτερική κατανάλωση και προσωπικό όφελος.

Εμείς οι Ελληνες το ξέρουμε  οτι εχουμε δίκαιο !!!!

Πριν 10-15 ημέρες μια κοπελιά εκει στο ALPHA  πριν απο τα meatigns  to NATO and E.E. είχε την καλή ιδέα να διαμαρτυρηθούν οι Ελληνες πολιτικοί σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. για τις Τουρκικές προκλήσεις διότι υπάρχει φόβος στην Ελλάδα αν δεν σταματήσουν οι Τούρκοι τις προκλήσεις να ωφεληθεί η ακροδεξιά.......

Γιατί κοπελιά ( τόσο ενδιαφέρων για τους πολιτικούς αρα έπιασε τόπο τα κονδύλια του Πετσα ) Γιατί μήπως και βγεί κάποιος πατριώτης δεξιός και υπερασπιστή τα Ελληνικά συμφέροντα ?  

Και οταν λέω  δεξιός εννοώ δεξιός πατριώτης και οχι χρυσαυγιτες αυτοι΄ειναι παλαβοί  οχι δεξιοι...........

ΚΑΙ   ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ   ΣΤΟΥΣ   ΧΑΡΤΕΣ  ΤΗΣ   ΓΑΛΑΖΙΑΣ   ΠΑΤΡΙΔΑΣ  !!!!

Για τους χάρτες διαβάστε το άρθρο του κυρίου Θωμά Σάρα εκδότη της ελληνόφωνης εφημερίδας στο Τορόντο του Καναδά   Με ημερομηνία  6 Δεκεμβρίου 2016.....

                   Λίγο μεγάλο αλλά αξίζει τον κόπο.............

ΕΛΛΑΔΑ --- ΤΟΥΡΚΙΑ    Ο   ΓΟΡΔΙΟΣ   ΔΕΣΜΟΣ >>>>>>>>>>>>

Για οσους απο τους αναγνώστες παρακολουθούν την αρθρογραφία μου στην επιθεώρηση είμαι βέβαιος οτι οι πρόσφατες εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας δεν τους βρήκαν απροετοίμαστους καθώς τις τελευταίες τρεις δεκαετίες εχω αναφερθεί επανειλημμένα στο ενδεχόμενο αυτών των εξελίξεων. 

Επί πλέον θεωρώ υποχρέωσή μου να τονίσω οτι κάθε έντυπο της επιθεώρησης ( με δική μας δαπάνη ) πήγαινε ταχυδρομικά στα σπουδαιότερα υπουργεία της Αθήνας και Λευκωσίας συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της δημοκρατίας και του πρωθυπουργού. 

Επίσης θα πρέπει να προσθέσουμε τα γραφεία των διπλωματικών αποστολών των Αθηνών στον Καναδά την Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον τα οποία ήταν παραλήπτες του εντύπου δίκαια δημιουργείται λοιπόν ο προβληματισμός για το εάν και κατά πόσον οι διατεταγμένοι ταγοί της Ελληνικής πολιτείας πραγματικά ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τη διαφύλαξη και κατοχύρωση των συμφερόντων του εντολοδόχου τους Ελληνικού λαού με την επαχθή φορολογία του οποίου οχι μόνο μισθοδοτούνται μα ακόμα περισσότερο διαβιούν κάτω απο συνθήκες χλιδής και τιμών.  

Στο σημείο αυτό λοιπόν ας μου επιτραπεί να κάνω σχετικές αναφορές μου σε αρθρογραφίες του παρελθόντος στην προσπάθεια μου να εφιστήσω την προσοχή τόσο του εθνικού κέντρου όσο και των διπλωματών της Αθήνας στον Καναδά και τις ΗΠΑ. 

Ηταν την δεκαετία του 1990 οταν ήλθε στην αντίληψή μου η κυκλοφορία στον Καναδά Τουριστικών χαρτών της Τουρκίας στους οποίους εμφανιζόταν το Αιγαίο μοιρασμένο σε δύο ζώνες η μιά των οποίων με γκρίζο χρώμα εκπροσωπούσε τα νησιά της Ελληνικής επικράτειας ενώ εκείνη των ανατολικών νησιών έδειχνε ξεκάθαρα οτι η περιοχή ανήκε στην Τουρκία δεδομένου οτι όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναγραφόταν με Τουρκικό όνομα. 

Οταν λοιπόν κυκλοφόρησε η επιθεώρηση με εκείνη την αρθρογραφία μου η Αθήνα αντί άλλης απάντησης απέσπασε στο γενικό προξενείο της στο Τορόντο στο γραφείου του εκπαιδευτικού συμβούλου κάποιον υπάλληλο των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφάλειας με πιθανή εντολή την άσκησης πίεσης πάνω τόσο σε εμένα όσο και στους συνεργάτες μου ώστε να σταματήσουν εκείνα τα τόσο ενοχλητικά δημοσιεύματα τα οποία δημιουργούσαν πονοκεφάλους στο πολιτικό κατεστημένο των Αθηνών.   

Ομολογώ οτι μολονότι πληροφορήθηκα το γεγονός του ερχομού του εν λόγω αξιωματούχου δεν έδωσα και μεγάλη προσοχή δεδομένου οτι και κατά το παρελθόν είχε σταλεί άλλο άτομο στην ίδια υπηρεσία ο Σωτήρης Κίτσος με καταγωγή απο τα Γιαννιτσά προκειμένου να διαπιστωθεί εαν και κατά πόσον είχε κάποια βάση η αρθρογραφία μου η σχετική με το Μακεδονικό για την οποία οι εντιμότατοι και εξοχότατοι γενικοί πρόξενοι και πρέσβεις των Αθηνών ισχυριζόταν οτι ήταν μυθεύματα και δημιουργήματα της φαντασίας μου και οτι δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα στο Τορόντο και τον Καναδά απο πλευράς της προπαγανδιστικής κίνησης των σλαβόφωνων των Σκοποίων .

Παρ' όλα αυτά όμως γρήγορα ο ειδικά εκπαιδευμένος Σωτήρης Κίτσος διαπίστωσε την πικρή αλήθεια οτι δηλαδή εκείνα που έγραφα αποτελούσαν δεδομένα και εκφράζαν  μια δύσκολη πραγματικότητα .

Γρήγορα λοιπόν μετά την αφιξή του στο Τορόντο ζήτησε να συναντηθούμε.

Πράγμα που έγινε. 

Ετσι λοιπόν με πληροφόρησε τα σχετικά με τα της αποστολής του και τα τρομερά προβλήματα που αντιμετώπιζε απο τον προϊστάμενό του γενικό πρόξενο της εποχής εκείνης ο οποίος έπαιρνε τις αναφορές του πλην όμως δεν τις προωθούσε στην υπεύθυνη υπηρεσία των Αθηνών . 

Τον συμβούλεψα παράλληλα με την έντυπη αναφορά του στον προϊστάμενό του να στέλνει ο ίδιος αντίγραφο στις υπεύθυνες υπηρεσίες των Αθηνών έτσι ώστε επιτέλους να αποδειχθεί το σχέδιο της απάτης των διπλωματικών υπηρεσιών ενάντια στα εθνικά συμφέροντα του εθνικού κέντρου πράγμα που έγινε.

Το αποτέλεσμα ωστόσο υπήρξε καταλυτικό.

Οταν διαπιστώθηκε οτι ο νεαρός δάσκαλος ενημέρωνε παράλληλα και την Αθήνα έπεσαν πάνω του μύδροι καραυνοί η μανία του προϊσταμένου γ. προξένου ο οποίος τον απέλυσε αμέσως καλώντας μάλιστα και την εθνική ασφάλεια του Καναδά να τον εκδιώξει απο τις εγκαταστάσεις  του προξενικού καταστήματος. 

Εν συνεχεία και με την βοήθεια και συνδρομή ψυχιάτρου της παροικίας στάλθηκαν εκθέσεις που ζητούσαν απο την Αθήνα να ανακληθεί αμέσως ο υπάλληλος. Γενικός πρόξενος της περιόδου εκείνης ήταν κάποιος Βασάλος ο οποίος φεύγοντας απο το Τορόντο άφησε πίσω του μόνο χαλάσματα.

ΟΙ  ΧΑΡΤΕΣ  ΤΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ..........

Παρόμοιος σχεδόν υπήρξε και ο ρόλος του δεύτερου υπαλλήλου των υπηρεσιών πληροφοριών της Αθήνας ο οποίος είχε  μάλιστα και το θράσος να με συναντήσει και να προσπαθήσει να με εκφοβίσει ώστε να πάψω να γράφω ''διαφορετικά '' μου δήλωσε ----- ήταν υποχρεωμένος να μου στερήσει την Ελληνική ιθαγένεια ----- Γέλασα οταν τον άκουσα ... Είστε όλοι σας προδότες του είπα '' και οχι μόνο '' εάν λοιπόν έχεις την δυνατότητα να μου στερήσεις την ιθαγένεια κάνε το ,θα το θεωρήσω ιδιαίτερη τιμή να μου στερήσουν την ιθαγένεια επειδή μάχομαι για τα συμφέροντα του λαού και του έθνους μου.

Ετσι τουλάχιστον θα μου αποδείξεις οτι ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο είνα σάπιο  και άχρηστο.

Τον διαολόστειλα μάλιστα για το θράσος του.

Το ωραίο είναι οτι είχε την απαίτηση να του παραδώσω τους χάρτες.

Η απαντησή  μου ήταν οτι ο ίδιος πληρωνόταν γενναιόδωρα προκειμένου να εντοπίζει παρόμοια στοιχεία ενώ εγώ δεν είχα καμία υποχρέωση σαν δημοσιογράφος .

Τ ονομά του ήταν Ηλίας Ηλιόπουλος .

Σύμφωνα με τον συνομιλητή μου δεν ήταν δυνατόν η Ελλάδα να εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία για κάτι παρόμοιο δεδομένου οτι η αντιστοιχία των εκατέρωθεν δυνάμεων ήταν καθαρά σε βάρος μας. 

Και όμως πρόσθεσα κάποτε οι απλοί άνθρωποι του κάμπου τόλμησαν και τα έβαλαν με μια ολόκληρη αυτοκρατορία χωρίς όπλα και βόλια και κατόρθωσαν να υψώσουν τον ελεύθερο πύργο της σύγχρονης Ελλάδας η οποία εκτρέφει και ορισμένα άτομα της δικής σου σειράς.

Την συνομιλία εκείνη μάλιστα είχα καταγράψει σε κασετόφωνο αντίγραφο δε της κασέτας έστειλα αμέσως στην προϊσταμένη του αρχή για ενημέρωσή τους και την πιθανή λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Το αποτέλεσμα εκείνης της ενέργειας μου ήταν να ανακληθεί αμέσως ο υπάλληλος εκείνος αυθημερόν. 

Τα νέα της ανάκλησης του φρόντισε να μου τα μεταφέρει ο ίδιος καλώντας με τηλεφωνικά.

Του ευχήθηκα καλό ταξίδι και του υπενθύμισα οτι καθήκον του ήταν η διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και οχι εκείνων των σκοπιμοτήτων των διπλωματικών υπαλλήλων οι οποίοι ζούσαν ζωή χαρισάμενη σε βάρος των καλώς εννοούμενων συμφερόντων της Ελληνικής διοίκησης και λαού. 

Χρόνια αργότερα και καθώς τα αεροσκάφη της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας παραβίαζαν καθημερινά τον εναέριο χώρο της Ελλάδος πάνω απο το Αιγαίο με την ευκαιρία συνάντησης μου με τον Καναδό ΥΠ.ΕΞ   αναφέρθηκα πάνω στο γεγονός και κάνοντας αναφορά πάνω στο διεθνές δίκαιο του ζήτησα να μου ξεκαθαρίσει τις θέσεις του Καναδά σε σχέση με παρόμοια γεγονότα.

Ο συνομιλητής μου ωστόσο αφού με άκουσε προσεκτικά μου δήλωσε οτι διαφωνεί απόλυτα με τις θέσεις μου. -------Επί χρόνια τώρα μου δήλωσε με την ευκαιρία κάθε επίσκεψης στο γραφείο μου ο πρέσβης της Τουρκίας μου ζαλίζει το κεφάλι ισχυριζόμενος οτι η Ελλάδα προσπαθεί να κάνει το Αιγαίο Ελληνική λίμνη. ------

Κάτι που έρχεται σε τελεία αντίθεση με τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου.

Ο Καναδάς σαν μέλος της διεθνούς κοινότητας πιστεύει στην ελεύθερη ναυσιπλοϊα στο Αιγαίο.  

Εμεινα με το στόμα ανοιχτό .... Κάνατε ποτέ τον ρώτησα καμία σχετική μνεία στον πρέσβη της Ελλάδος¨; .... Επανειλημμένως μου δήλωσε...... Το κακό είναι οτι κάθε φορά που αναφέρομαι πάνω σε αυτό το γεγονός και ζητώ να πληροφορηθώ τις Ελληνικές θέσεις ..... ο τελευταίος ( πρέσβης ) αποφεύγει να μου απαντήσει και ψάχνει να αλλάξει το αντικείμενο της συζήτησης. ......Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που σχημάτισα την εντύπωση οτι ο Τούρκος πρέσβης εχει δίκαιο ... 

Ομολογώ οτι ταραγμένος όπως ήμουν έφυγα απο το γραφείο του υπουργού και κατευθύνθηκα προς το κτίριο της πρεσβείας  της Ελλάδος στην Καναδική πρωτεύουσα όπου και ζήτησα να δω κατ' επειγόντως τον πρέσβη. 

Στην σύντομη συζήτηση που είχα μαζί του του εξήγησα τι διαμείφθηκε νε τον υπουργό και ζήτησα να μάθω εάν υπήρχε κάποια σκοπιμότητα για ολα αυτά.

Εκείνος με άκουσε προσεκτικά και με σταθερή φωνή μου δήλωσε οτι ο ίδιος συζητά μόνον θέματα που τον εξουσιοδοτεί η Αθήνα. Εαν κάτι δεν θέλουν να συζητηθεί τότε δεν το συζητώ μου δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Μα είναι δυνατόν πρόσθεσα .

Αφήνουμε να σχηματιστούν λανθασμένες εντυπώσεις οι οποίες κάποια μέρα ενδέχεται να αποβούν σε βάρος μας.

Δυστυχώς ήταν η απάντηση του συνομιλητή μου. Ετσι ακριβώς δουλεύει το σύστημα.

Το γεγονός αυτό βέβαια δεν αποτελεί κάτι καινούργιο.

Παρόμοια ήταν η πολιτική της Αθήνας με το Κυπριακό την δεκαετία του 1960 όταν στις απαιτήσεις της Αγκυρας η Αθήνα απαντούσε με σιωπή καθησυχάζοντας μας ως νεαρών φοιτητών με τη φράση.....σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει μη δίνετε σημασία στις φωνές της Τουρκίας. 

Ελα όμως που κάποια στιγμή ο σκύλος δάγκωσε και άρπαξε στα δόντια του το σαράντα τις εκατό των εδαφών του νησιού μετατρέποντας σε πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους την πατρίδα περισσότερους απο διακόσιες χιλιάδες ελληνοκύπριους ενώ μισό αιώνα τώρα συνεχίζει να παραμένει αρμοστής των εξελίξεων και να υπαγορεύει τις απαιτήσεις του στις μειοδοτικές διαπραγματεύσεις της διοίκησης Αναστασιάδη....

ΜΙΑ  ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠ. ΕΞ.......

Επί πρωθυπουργίας Σημίτη  υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης των Αθηνών διετέλεσε για ενα διάστημα ο Γιώργος Παπανδρέου .

Σε κάποια απο τις εμφανίσεις του στο Τορόντο και με την ευκαιρία ανοικτής δημοσιογραφικής ενημέρωσης που οργανώθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης άδραξα την ευκαιρία και παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκα στους ισχυρισμούς του υπουργού εθνικής άμυνας των ΗΠΑ τους σχετικούς με την Ελλάδα και Τουρκία οτι οι δύο κυβερνήσεις διαπραγματευόταν την περίοδο εκείνη μια συμφωνία κοινά αποδεκτή σύμφωνα με την οποία η Ελληνική κυβέρνηση δεχόταν την εκχώρηση των δικαιωμάτων της πάνω στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την εφαρμογή πολιτικών μεταρρυθμίσεων στην δυτική Θράκη για τις οποίες επιμένει και απαιτεί η Τουρκία.

Ομολογώ οτι η απάντηση του υπουργού με εξέπληξε καθώς επι παρουσία των παρευρισκόμενων ....δήλωσε οτι....

.>>> Είναι προτιμότερο να έχουμε μερικά στρέμματα  γης λιγότερο απο οσα μάς ανήκουν και να κοιμόμαστε ήσυχοι τη νύχτα παρά να κρατήσουμε οτι δικαιώματικά μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από το φόβο κάποιας επίθεσης ενός κακόπιστου και κακόβουλου γείτονά μας <<<<<<<<<<

Η δήλωση αυτή του υπουργού σε συνδυασμό με τη φράση της τότε προέδρου του κοινοβουλίου των Ελλήνων  Ψαρούδα ( κατά την ορκωμοσία του άλλοτε πολέμαρχου των ταγμάτων ΕΑΜ/ΕΛΑΣ κάρολου Παπούλια ως προέδρου της δημοκρατίας) οτι στις μέρες της προεδρίας του θα γνωρίσουμε σημαντικές αλλαγές σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη στην περιοχή και τον κόσμο υπήρξαν τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αποδοχής του πολιτικού κατεστημένου της Ελλάδος των σχετικών εισηγήσεων των στρατοκρατών  του ΝΑΤΟ απο το 1974 οτι η Αθήνα όφειλε να ικανοποιήσει μερικώς τις απαιτήσεις της Αγκυρας παραχωρώντας σε αυτήν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναγνωρίζοντας συγκυριαρχία της Κύπρου και την παραχώρηση δικαιωμάτων ελλιμενισμού στα σκάφη του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας. 

Τέλος την ικανοποίηση της απαίτησης της Αγκυρας οτι το 60% τις εκατό των εσόδων απο γεωτρήσεις του Αιγαίου (ολόκληρου του Αιγαίου) θα ανήκουν σε αυτήνκα το υπόλοιπο στην Ελλάδα......

ΟΙ   ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ   ΤΟΥ   ΕΡΝΤΟΓΑΝ  !!!!!!

Οταν ωστόσο το πολιτικό κατεστημένο των Αθηνών διεπίστωσε  το λαϊκό κύμα αγανάκτησης εναντίον του εξ αιτίας της οικονομικής κακοδιοίκησης και προκειμένου να καθησυχάσει την οργή των λαϊκών μαζών προσπάθησε να αντιδράσει σε αυτά τα σχέδια .  

Δυστυχώς ομως ήταν μάλλον αργά. 

Ενας παράφρων Ερντογάν δεν θέλησε ποτέ να πιστέψει οτι χάθηκε για αυτόν το όνειρο της κυριότητας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και ετσι άρχισε τις πολεμικές του επιδείξεις προετοιμάζοντας το λαό του για μια στρατιωτική σύγκρουση με την Ελλάδα .

Τα σχέδια της Αγκυρας προβλέπουν την κατάληψη των νησιών του Αιγαίου μέχρι την Κρήτη ολόκληρη την Θράκη και μέχρι την κεντρική Μακεδονία ενώ παράλληλα τα Σκόπια και η Αλβανία εχουν συμφωνήσει να διεκδικήσουν στρατιωτικά τα μέρη που διεκδικούν.

Μετά το πέρας των συγκρούσεων και της ολικής ήττας της Ελλάδας οπως πιστεύουν θα δεχτούν να διαπραγματευτούν ανακωχή με βάση τους δικούς τους όρους.  Ισως το σενάριο αυτό να φαίνεται λίγο παράλτομο και φανταστικό σύμφωνα πάντως με τις πηγές μου είναι απόλυτα βεβαιωμένο.  

Πέραν τούτου όμως είναι πλέον σίγουρο οτι η  << Βασιλεία Ερντογάν >> πλησιάζει στο τέλος της καθώς εσωτερικά κινήματα πρόκειται να γίνουν οι διαμορφωτές  των πολιτικών εξελίξεων της Αγκυρας. Σε αυτό πρόκειται να συμβάλει και η εμπλοκή του Ερντογάν στην ένοπλη αναμέτρηση της Συρίας και του Ιράκ.

Ετσι όμως σώζεται η Ελλάδα και αποφεύγονται δυσμενείς εμπειρίες του δεινοπαθούντος Ελληνικού λαού.

Το μοναδικό στοιχείο που θα έπρεπε να δοκιμάσουμε την ώρα αυτή είναι η υπομονή.

Γνωρίζει ο δικτάτορας της Αγκυρας οτι το εσωτερικό της χώρας του είναι ενα ηφαίστειο το οποίο ενδέχεται να εκραγεί οποιαδήποτε στιγμή αυτός εξ άλλου είναι και ο λόγος για τον οποίο συνεχίζει να κρατά τη χώρα στον πάγο του στρατιωτικού νόμου.

Ενα στοιχείο το οποίο σε τελική κατάληξη θα αποτελέσει και τι δικό του τέλος...

ΘΩΜΑΣ   ΣΑΡΑΣ   6 ΔΕκ. 2016 

Δεν εχω την συγκατάθεση του κύριου Θωμά Σάρα αλλά είμαι σίγουρος οτι όποιος θέλει πιό πολλές πληροφορίες ο Θωμάς είναι πρόθυμος να της παρέχει.   

Το Email  to.  saras@patrides.com

Υ.Γ. Πρωθυπουργέ....Κύριε Πρωθυπουργέ κυριάκο Μητσοτάκη .   Η γραφειοκρατία είναι μια γάγγραινα που εχει ταλαιπωρήσει και ταλαιπωρεί γενιές και γενιές στην Ελλάδα αλλά τελευταία εχει απλώσει τα πλοκάμια της μέχρι εδώ στο προξενείο του Τορόντο. Προσωπικά δεν με επηρεάζει και δεν εχω υποστεί την ταλαιπωρία  διότι δεν χρειάζομαι τις υπηρεσίες του.  ( για την ωρα ) Αλλά τις χρειάζονται πολλοί ομογενείς και οι ιστορίες που ακούς είναι για κλάματα... 

Peter Triantafylloς

Toronto, Ontario, Canada


https://www.epilekta.com/2022/07/blog-post_400.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .