Τρίτη, Ιουλίου 19

Δεν έχεις δικαίωμα να έχεις δικαιώματα – Γράφει η Αγγελική Κώττη

Pixabay

Είπε δεν είπε ο Βολταίρος το «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες», το απόφθεγμα έχει μείνει στην Ιστορία. Υποτίθεται πως θα έπρεπε να έχει γίνει σημαία όλων όσοι αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πλην όμως κάποιοι ούτε να το ακούσουν. Είναι όσοι θεωρούν πως η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γίνεται α λα καρτ. Αυτό μας αρέσει, το υπερασπιζόμαστε, το άλλο δεν μας αρέσει, επομένως άφησέ το στο πλάι και πετάξτε το με τρόπο στον Καιάδα.

Της Αγγελικής Κώττη

Δευτέρα πρωί, πληροφορηθήκαμε πως ο Αλέξης Πατέλης και ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, κατέθεσαν μήνυση με αφορμή ομοφοβικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό». Πρωτοσέλιδο που τους κατέτασσε, μαζί με άλλους, σε «συνωμοτική πυραμίδα πωρωμένων κτηνοβατών» οι οποίοι… «ψάρευαν παιδάκια και το τέρας (σσ ο Λιγνάδης) τα βίαζε».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού ενημερώνει ότι κατέθεσε μήνυση για το εμετικό εξώφυλλο που είχε δημοσιευθεί.

«Η ομοφυλοφιλία δεν είναι κτηνοβασία και δεν είναι ανωμαλία. Η εξίσωση ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας τρέφει την ομοφοβία και τα εγκλήματα ομοφοβικής βίας. Ο ελεύθερος λόγος δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα στη συκοφαντική δυσφήμιση και τη ρητορική μίσους», σημειώνει ο κ. Πατέλης.

Στο δικό του προφίλ στο Facebook, o υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, ανάρτησε το επίμαχο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, συνοδεύοντάς τη δημοσίευσή του με κείμενο όπου εξηγεί την απόφασή του να αλλάξει τη στάση απαξίωσης και σιωπής που ακολουθούσε μέχρι προσφάτως απέναντι σε αντίστοιχες δημόσιες προσωπικές επιθέσεις και να καταφύγει για πρώτη φορά στη Δικαιοσύνη.

«Μέχρι σήμερα απαξίωνα άρθρα και πρωτοσέλιδα σαν το σημερινό και δεν ασχολούμουν περαιτέρω. Όμως ίσως αυτό δίνει λάθος μήνυμα εντέλει, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε. Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα με συκοφαντεί, χωρίς να έχουν προκληθεί ιδιαίτερες αντιδράσεις», γράφει ο κ. Γιατρομανωλάκης.

Όπως υπογραμμίζει, τέτοια πρωτοσέλιδα αυτά αποτελούν απότοκο της τοξικότητας που χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή και συνεχίζει με ένα κείμενο με βαριές κατηγορίες για όσους δε αντιδρούν σε τέτοιες ακρότητες, αλλά και για τους «θεωρητικούς υπερασπιστές των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων που στην πράξη δεν ενοχλούνται από την εξίσωση ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας που επιχειρείται, αν έτσι πρόκειται να εξυπηρετηθούν πρόσκαιρα κάποιες σκοπιμότητες».

Και καταλήγει ο κ. Γιατρομανωλάκης: «Αυτό το τοξικό κλίμα που καλλιεργείται ευθεία απειλή όχι μόνο κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων αλλά κατά της κοινωνίας μας συνολικά.»

Μέχρις εδώ, όλα καλά. Οι δύο πολιτικοί, θεωρώντας ότι θίγονται, στράφηκαν στη δικαιοσύνη, όπως είχαν κάθε δικαίωμα. Και όλοι χαρήκαμε, διότι τα δικαιώματά μας πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε, ιδίως, μάλιστα, όταν αφορούν κι άλλους.

Οντως χαρήκαμε όλοι όμως; Όχι βέβαια! Τι σημαίνει αγώνας για ανθρώπινα δικαιώματα αν αυτός που τον διεξάγει δεν ασπάζεται, προπαγανδίζει και μάχεται για ό,τι ασπαζόμαστε και προπαγανδίζουμε κι εμείς;

Μη γελάτε. Μην τραβάτε τα μαλλιά σας. Μη χτυπάτε το κεφάλι σας. Όλη μέρα, στους τοίχους των δικαιωματικούληδων, που κραδαίνουν τη ρομφαία κάποιες φορές και άλλες φορές κάνουν τον ψόφιο κοριό, η «καραμέλα» ήταν μία. Μάλιστα κύριε Γιατρομανωλάκη μας, πολιτικέ προϊστάμενε του κ. Λιγνάδη, καλά κάνατε και καταθέσατε μήνυση. Αλλά (επειδή χωρίς ναι μεν αλλά, τι θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα αποκόμματά του, όπου ανήκουν οι περσόνες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάτι ανάμεσα σε Πασιονάριες, Τσε και Τζο Χιλ, όπως φαντάζονται, διότι στην πραγματικότητα μάλλον προς τον Τζίμι Χόφα φέρνουν). Αλλά, λοιπόν, γιατί δεν καταδικάσατε το ότι ο Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος με δικαστική απόφαση; Γιατί δεν καθίσατε (σαν τον βλάκα) να δείτε την παράσταση στην Καλαμάτα, όπου ένας χορευτής σήκωσε στο τέλος πανό για τους βιαστές; Γιατί; Αυτός είχε δικαίωμα να σηκώσει το πανό, εσείς γιατί δεν απεμπολήσατε το δικαίωμά σας να μη γίνει η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Χορού τσίρκουλο;

Πανομοιότυπες οι αιτιάσεις προς τον υφυπουργό Πολιτισμού- προφανώς και προς τον κ. Πατέλη: Αφού δεν καταδίκασες (την δικαστική, επιμένουμε, απόφαση) τι θες τώρα; Κάτι σαν «ζητάς και τα ρέστα»;

Όχι, λοιπόν, κ. Γιατρομανωλάκη, δεν θα σας βάλουν κάτω από την ομπρέλα τους τα σωματεία, οι ΜΚΟ, οι δικαιωματικοί τέλος πάντων. Το είχατε συναισθανθεί, όπως όλοι μας, καθώς τόσες και τόσες προσβολές έχουν δημοσιευθεί εις βάρος σας αλλά ουδείς εκ των επαγγελματιών αγωνιστών θίχτηκε. Έτσι κι αλλιώς, προφανώς και δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό.

Απλώς, το σημειώνουμε για να επιβεβαιωθεί αυτό που γράψαμε στην αρχή. Αν δεν είσαι δικός τους, δεν έχεις δικαίωμα να έχεις δικαιώματα. Αυτό κι αν χαρακτηρίζει την τοξική πολιτική ζωή του τόπου μας…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .