Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Μεγάλη φωτιά στο Νταού Πεντέλης


Μεγάλη φωτιά στο Νταού Πεντέλης

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στο Νταού Πεντέλης, η οποία κινείται προς το Ντράφι. Με μήνυμα του το 112 ζητά από τους κατοίκους να εκκενώσουν το Ντράφι προς την κατεύθυνση της Παλλήνης. 

Δείτε ζωντανή εικόνα: 

Επί τόπου έσπευσαν 22 πυροσβεστικά οχήματα, με 78 πυροσβέστες ενώ σηκώθηκαν ήδη

11 αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεσή της πριν λάβει μεγαλύτερη έκταση. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν ακόμη, πέντε ομάδες πεζοπόρων και εθελοντές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής εάν κριθεί αναγκαίο τότε θα κινητοποιηθούν και άλλα εναέρια μέσα. Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Και η πυροσβεστική ανέφερε με ανάρτηση της στο Twitter ότι βρίσκονται σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις της. 

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε εξαιρετικά επείγουσα ανακοίνωση, μέσω του 112, με την οποία ζητά από όσους βρίσκονται στην Πεντέλη, στη Νέα Πεντέλη, στο Ντράφι, στο Νταού Πεντέλης, στην Καλλιτεχνούπολη και στη Διώνη να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. 

 

Στις 18:25 ο θάλαμος επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ανέφερε πως η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Βαγιάτι, η οποία απέχει πολύ από τη Μονή Παντοκράτορος. Επί τόπου πνέουν ισχυροί άνεμοι και άρα ήταν πολύ δύσκολο να υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση για την πορεία της φωτιάς. 

Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά: 

 

 

 

 

1 σχόλιο:

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.