Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Σρι Λάνκα: Ετοιμάζονται νέες διαδηλώσεις – Σύντομα κι εδώ;

ΛΑΝΚΑ

Μαθητές, αλλά και άλλες κοινωνικές ομάδες στη Σρι Λάνκα προγραμματίζουν να διαδηλώσουν σήμερα κατά την αναμενόμενης προσπάθειας διεκδίκησης της προεδρίας της χώρας από τον Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, καθώς τα μέλη του κοινοβουλίου συνεδριάζουν για να αποφασίσουν αναφορικά με τη λίστα των υποψηφίων διεκδικητών της προεδρίας.

Έχει διατελέσει πρωθυπουργός έξι φορές


Ο Βικρεμεσίνγκε έχει διατελέσει πρωθυπουργός έξι φορές, ενώ ανέλαβε καθήκοντα υπηρεσιακού προέδρου, μετά την κλιμάκωση της κοινωνικής αναταραχής που προκλήθηκε από την καταστροφική οικονομική κρίση, αναγκάζοντας σε παραίτηση τον πρώην πρόεδρο Γκοταμπάγια Ραγιαπάκσα που διέφυγε στη Σιγκαπούρη.

Οι διαδηλωτές, εξαγριωμένοι από τη ραγδαία αύξηση των τιμών, αλλά και από τις ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα, επιθυμούν και την αποχώρηση του Βικρεμεσίνγκε από τη διεκδίκηση της προεδρίας.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Σατζίθ Πρεμαντάσα απέσυρε την υποψηφιότητά του από τη διεκδίκηση της προεδρίας της χώρας.

 makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.