Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Face Taping: Οι ταινίες προσώπου που υπόσχονται σας απαλλάξουν από τις ρυτίδες φυσικά

Face Taping: Οι ταινίες προσώπου που υπόσχονται σας απαλλάξουν από τις ρυτίδες φυσικά

Μια νέα τάση έχει γίνει viral στο TikTok που θέλει να εφαρμόζουμε ταινίες ανόρθωσης στο πρόσωπό μας, τη νύχτα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ο λόγος για το face taping, το οποίο είναι μια τεχνική που ισχυρίζεται ότι καταπολεμά και προλαμβάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες τοποθετώντας σε στρατηγικά σημεία κολλητική ταινία για όλη τη νύχτα ή για μία ιδιαίτερη εμφάνιση κάτω από το μακιγιάζ.

Η ταινία θα πρέπει ιδανικά να συσφίγγει τους μύες και να περιορίζει την κίνησή τους, αποτρέποντάς εκφράσεις που προκαλούν γραμμές στον ύπνο σας. Λέγεται επίσης ότι μειώνει και προλαμβάνει τις γραμμές που προκαλούνται στον θώρακα και το στομάχι, από τον ύπνο στο πλάι.

Το Face taping μπορεί να μην είναι mainstream αλλά δεν είναι καινούργιο. Από αθλητές μέχρι πρωταγωνιστές του κινηματογράφου, το face taping έχει χρησιμοποιηθεί για να ανυψώσει άμεσα το δέρμα και να συγκαλύψει τις ρυτίδες σε στρατηγικά σημεία, δίνοντας ένα άμεσο εφέ λίφτινγκ.

Πρόκειται για αυτοκόλλητα προσώπου σε τόνους του δέρματος που διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση τους (σχήμα στρογγυλεμένου τριγώνου για το μέτωπο και ανάμεσα στα μάτια, σε σχήμα πεταλούδας για τις γωνίες των ματιών και του στόματος κ.λπ.).

Ωστόσο, η χρήση ταινίας προσώπου είναι παρόμοια με τη χρήση μακιγιάζ για την κάλυψη των ατελειών – είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα υλικού, όχι μια μακροπρόθεσμη λύση ή διόρθωση.

Παράλληλα, υπάρχει η πιθανότητα ερεθισμού λόγω της κόλλας στην ταινία.

Μάλιστα, εάν η ταινία παραμείνει για πολύ, μπορεί να προκαλέσει φραγμένους πόρους και ακμή από τον ιδρώτα και τη συσσώρευση σμήγματος.

 govastileto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.