Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Σύμβουλος Ερντογάν: “Τα νησιά δεν είναι πλέον αμφισβητούμενα – Είναι τουρκικά”! Με ΝΟΤΑΜ εμποδίζoυν επιβατικές πτήσεις – Πρόβα αποκλεισμού…


Ανεβαίνουν πίστα οι τουρκικές προκλήσεις καθώς πλέον οι Τούρκοι ισχυρίζονται πλέον πως τα ελληνικά νησιά δεν είναι καν “αμφισβητούμενα” αλλά είναι… τουρκικά! Στο πλαίσιο αυτό εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ με την οποία επιχειρούν να εμποδίσουν τη ροή επιβατικών πτήσεων στο Αιγαίο.

Για άλλη μια φορά, η κρατική τηλεόραση στην Τουρκία μετέδωσε ένα κρεσέντο προκλητικότητας κατά της Ελλάδας, σε σχέση με την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου.

“Τα νησιά είναι τουρκικά!”

Ο Κάγκρι Ερχάν (Cagri Erhan), που είναι μέλος του Προεδρικού συμβουλίου για την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο TRT είπε ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι τουρκικά.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε:

“Αφήστε με να δώσω μια ειδική έμφαση εδώ. Οι Έλληνες δεν λένε ότι η ιδιοκτησία των νησιών αυτών είναι αμφισβητούμενη, λένε ότι τους ανήκουν με την Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Αντίθετα, εμείς λέμε ότι η ιδιοκτησία των νησιών αυτών είναι αμφισβητούμενη εδώ και χρόνια. Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε αυτή τη περιγραφή.

Αν οι Έλληνες λένε ότι είναι δικά τους, πρέπει να λέμε “όχι” σε αυτό και να επιμένουμε ότι ανήκουν σε εμάς.

Δημοσιογράφος: Στην πραγματικότητα τα νησιά αυτά διοικούνταν από Οθωμανούς για αιώνες.

«Σε οποιαδήποτε περίπτωση αν εμείς λέμε ότι δεν δώσαμε αυτά τα νησιά στην Ελλάδα, τότε η κυριαρχία τους δεν αμφισβητείται καθόλου. Ανήκουν σε εμάς. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’αυτό», πρόσθεσε ο Ερχάν.

Δείτε το βίντεο

Δείτε το βίντεο
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Παράλληλα, η Τουρκία, εξέδωσε NOTAM με την οποία κόβει το Αιγαίο στα δύο όλο το καλοκαίρι μέχρι τις 31 Αυγούστου όπως αποκαλύπτει το MEGA. Η Αθήνα βεβαίως αντέδρασε, αφού εκτός των άλλων παρεμποδίζεται ακόμα και η ομαλή ροή των επιβατικών πτήσεων στην περιοχή.

Η Τουρκία συνεχίζοντας και επί του πεδίου την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως αποκάλυψε το MEGA, προχώρησε στην παράνομη δέσμευση περιοχής ανάμεσα σε Σκύρο και Ψαρά για ασκήσεις της πολεμικής της αεροπορίας και ναυτικού από την Δευτέρα έως και τις 31 Αυγούστου.

Η Ελλάδα απάντησε πως η δέσμευση είναι άκυρη, καθώς η Τουρκία δεν έχει καμιά δικαιοδοσία εντός του FIR Αθηνών, ενώ τόνισε πως η δέσμευση περιοχών για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα παρεμποδίζει επιβατικές πτήσεις. Μέρος της περιοχής που ήθελαν οι Τούρκοι συμπίπτει με πεδίο βολής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία προχώρησε σε επίδειξη ισχύος πραγματοποιώντας δοκιμή επάκτιας συστοιχίας αντιπλοϊκών πυραύλων ATMACA. Πυραύλων που αναπτύχθηκαν εγχώρια με προφανή στόχο τον ελληνικό στόλο.

Με εμβέλεια 200 χιλιόμετρα, ο εν λόγω κατευθυνόμενος πύραυλος αποτελεί μεγάλη απειλή για στόχους που βρίσκονται πέρα από το οπτικό πεδίο λόγω της υψηλής εκρηκτικής κεφαλής που φέρει.

Δείτε το βίντεο


Ο βετεράνος πρέσβης και πρόεδρος το think tank Αnkara Policy Center Μεχμέτ Φατίχ Τζεϊλάν τονίζει μιλώντας στο «ΒΗΜΑ», πως μια ενδεχόμενη σύγκρουση Ελλάδας Τουρκίας θα ήταν καταστροφική και για τις δύο χώρες.

«Πιστεύω ότι οι σκληρές ρητορικές που χρησιμοποιούνται εκατέρωθεν δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα καμιάς εκ των δύο χωρών», ΄δήλωσε ο Μεχμέτ Φατίχ Τζεϊλάν.

Δείτε το βίντεο

ttps://warnews247.gr/symvoulos-erntogan-ta-nisia-den-einai-pleon-amfisvitoumena-einai-tourkika-me-notam-ebodizei-epivatikes-ptiseis-prova-apokleismou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.