Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Στην αποκάλυψη πως «1.500 μετανάστες σε ένα 24ωρο επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα» προχώρησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας πως «η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να κάνει τον βαρκάρη». .

Θεοδωρικάκος: «Η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τον βαρκάρη»

Θεοδωρικάκος: «Η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τον βαρκάρη»
Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε το Σάββατο (20/08) ότι «η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τον βαρκάρη» και αποκάλυψε ότι «μέσα σε ένα 24ωρο και, κυρίως βραδινές ώρες, επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές αλλοδαπούς τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας».

Ακόμα, ο ίδιος εξήγησε ότι οι διακινητές προσπαθούν ιδίως το καλοκαίρι, που τα νερά του ποταμού πέφτουν, να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε νησίδες και πρόσθεσε: «Μερικοί θέλουν την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τους βαρκάρηδες. […] Πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι».

Επίσης, για τη νησίδα στον Έβρο που εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες, ο Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσιάσε επίσημο έγγραφο του ΓΕΣ που -όπως υπογράμμισε- αναφέρει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι οι συντεταγμένες της είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι το συγκεκριμένο έγγραφο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Τέλος, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι «θα πρέπει σήμερα να τοποθετηθεί ξεκάθαρα εάν σέβεται και αποδέχεται αυτό που λέει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας». 

 https://www.ieidiseis.gr/politiki/159513/theodorikakos-i-elliniki-astynomia-den-borei-na-kanei-ton-varkari

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.