Κυριακή, Αυγούστου 28

Βουλγαρία: Η κυβέρνηση χορηγεί 3,5 εκατ. λέβα για να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της Μονής Ζωγράφου στο Άγιο Όρος

Βουλγαρία: Η κυβέρνηση χορηγεί 3,5 εκατ. λέβα για να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της Μονής Ζωγράφου στο Άγιο Όρος

Η κυβέρνηση χορήγησε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια λέβα οικονομική βοήθεια για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης και ανοικοδόμησης της ανατολικής πτέρυγας της Μονής Ζωγράφου στο Άγιο Όρος, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού Βέλισλαβ Μινέκοφ κατά την ενημέρωση στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Βούλγαρος αξιωματούχος δήλωσε ότι η χρηματοδότηση αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό γιατί μετά τη φωτιά στην ανατολική πτέρυγα το μόνο που γινόταν ήταν να ακούγονται προθέσεις. Το θέμα της αποκατάστασης και συντήρησης της ανατολικής πτέρυγας τελικά θα επιλυθεί, τόνισε ο Μινέκοφ. Επισήμανε ότι ήταν αυτή η ίδια η πτέρυγα στην οποία ο (Βούλγαρος κληρικός της μονής Χιλανδρίου) Παΐσιος του Χιλανδαρίου ολοκλήρωσε τη σλαβο-βουλγαρική Ιστορία του, ένα βιβλίο που θεωρείται ορόσημο της βουλγαρικής Εθνικής Αναγέννησης.

Ο υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε επίσης ότι θα ζητήσει μια συνάντηση με τον ηγούμενο της μονής για να συζητήσουν και άλλους τρόπους παροχής υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος θέρμανσης και την επισκευή του δρόμου που οδηγεί στη Μονή Ζωγράφου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, BTA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .