Δευτέρα, Αυγούστου 8

54 νεκροί την ημέρα και ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει για τον τουρισμό…

Σοκάρουν οι αριθμοί των νεκρών τον Ιούλιο

Τους 54 την ημέρα έφτασαν οι νεκροί την εβδομάδα 25-31 Ιούλη. Πάνω από 55 είναι οι νέες διασωληνώσεις κάθε μέρα. Κι ο Μητσοτάκης πάει στην Κεφαλονιά και πανηγυρίζει για την πορεία του τουρισμού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 387 νεκρούς τον Ιούνιο, φτάσαμε ξαφνικά στους 1.145 τον Ιούλιο, με την αύξηση να αγγίζει το 196%. Μάλιστα μόνο την προηγούμενη εβδομάδα 25 έως 31 Ιουλίου 355 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Ιουνίου, οι νεκροί της πανδημίας στη χώρα μας ανέρχονταν σε 30.232. Αυτός ο αριθμός στις 31 Ιουλίου εκτοξεύτηκε στους 31.377.

Είχε προηγηθεί το τέλος της πανδημίας που είχε σφυρίξει για άλλη μία φορά η κυβέρνηση με διαδοχικές της αποφάσεις. Η αρχή έγινε όταν αποφάσισε να αλλάξει τα πρωτόκολλα για τους τουρίστες, οι οποίοι πλέον δεν μπαίνουν σε καραντίνα όταν κολλάνε κορονοϊό. Στη συνέχεια ο ΕΟΔΥ έκοψε την καθημερινή ενημέρωση για την πανδημία, σε μία προσπάθεια να κρύψει κάτω από το χαλί το νέο κύμα κορονοϊού. Και όλα αυτά την ώρα που οι σκληροί δείκτες της πανδημίας (νεκροί, νέες διασωληνώσεις, σύνολο διασωληνωμένων στις ΜΕΘ) αυξάνονται από βδομάδα σε βδομάδα, μολονότι οι ενσωματωμένοι και συνάμα επικίνδυνοι λοιμωξιολόγοι διαβεβαίωναν τον ελληνικό λαό δεν υπάρχει κίνδυνος το καλοκαίρι γιατί αυξάνονται μόνο τα κρούσματα και όχι οι σκληροί δείκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .