Δευτέρα, Αυγούστου 15

Μοίραζαν πτυχία με τον τόνο, γιατί απλούστατα ήταν «τζάμπα» …

Μοίραζαν πτυχία με τον τόνο, γιατί απλούστατα ήταν «τζάμπα» …

...Περί αυτού πρόκειται.
«Γυάλισαν» τα πτυχία τους με την ελληνική γνώση τής φιλοσοφίας —την οποία οι Έλληνες, ως δάσκαλοι, έδιναν δωρεάν— και τη μετέτρεπαν σε βιοποριστικό μέσον.

Πρόσθεσαν παντού λίγα μαθηματικά και λίγη «στατιστική» —όπως τον «μαϊντανό» στα φαγητά— και «εφεύραν» νέες «επιστήμες». Μοίραζαν πτυχία με τον τόνο, γιατί απλούστατα ήταν «τζάμπα» …
Δεν τους «κόστιζε» τίποτε.
«Επιστήμονες» χωρίς κανένα επιστημονικό αντικείμενο και άρα χωρίς καμία επιστημονική ευθύνη «πλημμύρισαν» τον κόσμο και περίμεναν κάπου να τους βολέψουν, γιατί με τις δικές τους γνώσεις ούτε ντελίβερι σε σουβλατζίδικα δεν μπορούσαν ν’ αναλάβουν.

Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για «επιστήμες» τού «υπόστεγου». Έναν πραγματικό επιστήμονα μιας πραγματικής επιστήμης είναι ακριβό «σπορ» για μια κοινωνία να τον «παράγει» και γι’ αυτό δεν «παράγει» επιστήμονες ανεξέλεγκτα …
Ένας γιατρός ή μηχανικός ή χημικός ή ναυπηγός έχει έξοδα για να εκπαιδευτεί …
Θέλει εργαστήρια …
Θέλει πειράματα …
Θέλει εγκαταστάσεις …
Θέλει όργανα …
Θέλει αναλώσιμα υλικά …
Θέλει τεχνογνωσία …
Θέλει πανάκριβους επιστήμονες καθηγητές και βοηθούς παρασκευαστές, τεχνικούς κλπ..

Η «επιστήμη» τού «υπόστεγου» δεν απαιτεί ΤΙΠΟΤΕ …
Μερικά βιβλία για να βγάλουν φωτοτυπίες οι ενδιαφερόμενοι κι έναν «μεταδοτικό» δάσκαλο του «τίποτε», για να κάνει «κουβεντολόι» με το ακροατήριο. Κατά καιρούς έχουν προσκληθεί να διδάξουν, ακόμα και στο Χάρβαρντ, πόρνες, πρεζόνια, κλέφτες, απατεώνες …Όλοι «δάσκαλοι» στο «αντικείμενό» τους.
«Απέναντι» στους καθηγητές αυτών των «επιστημών» είναι το ίδιο είτε βρίσκονται πέντε εκπαιδευόμενοι είτε βρίσκονται δέκα εκατομμύρια …Λαμαρίνες να έχεις να τους σκεπάζεις, για να μην βρέχονται όταν βρέχει …κι ούτε κι αυτό είναι απαραίτητο …
Ούτε καρέκλες δεν χρειάζεται να εξασφαλίσεις για την «εκπαίδευσή» τους …
Μπορούν να κάθονται στο έδαφος και να «εκπαιδεύονται» …Εκατομμύρια κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί επιστήμονες, μάνατζερς και μαρκετίερς …όσους θέλεις …

Από την τηλεόραση, μέσω τηλεκπαίδευσης, μπορείς να μετατρέψεις όλη την κοινωνία σε «επιστήμονες»…Να τους δώσεις και πτυχία, εφόσον αυτά τα πτυχία δεν σημαίνουν τίποτε από πλευράς ευθύνης …Φωτοτυπικό μηχάνημα να έχεις και τυπώνεις όσα θέλεις.

Αυτό, όμως, είναι κάτι, το οποίο δεν τολμάς να το κάνεις στις πραγματικές επιστήμες …και από εκεί είναι που τις ξεχωρίζεις από τις ψευδοεπιστήμες …
Δεν δίνεις τέτοια πτυχία σε γιατρούς, να πεθαίνει ο κόσμος από ιατρικά σφάλματα …
Δεν δίνεις τέτοια πτυχία σε μηχανικούς, να πεθαίνει ο κόσμος κάτω από συντρίμμια κτιρίων και γεφυρών …
Δεν δίνεις τέτοια πτυχία σε χημικούς τροφίμων, να πεθαίνει ο κόσμος από δηλητηριάσεις.
Οι επιστήμες από τη φύση τους ταυτίζονται με την έννοια της «ευθύνης», όχι μόνον στο ηθικό αλλά και στο ποινικό επίπεδο. Έχει ποινικές ευθύνες ο επιστήμονας, όταν δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.

Αυτούς τους ανεύθυνους «αεριτζήδες» επέβαλαν οι Εβραίοι στην ανώτατη εκπαίδευση, γιατί αυτοί τούς ήταν χρήσιμοι …Αυτοί εκβιάζονταν από εκείνους.

Γιατί εκβιάζονταν; …

Γιατί η «επιστημονική» τους εξειδίκευση είναι ένα «τίποτα» …
Ένα «απόλυτο τίποτα»!!! …
Τους ευγνωμονούσαν όλοι αυτοί τους Εβραίους, οι οποίοι τους έκαναν «επιστήμονες», «εφευρίσκοντας» συνέχεια νέες «επιστήμες».
Άνθρωποι, οι οποίοι δεν έπρεπε να περνάνε ούτε καν απ’ έξω απ’ τα Πανεπιστήμια, έγιναν «επιστήμονες».
Άνθρωποι, οι οποίοι δεν μπορούσαν να μοιράσουν σε δύο γαϊδούρια άχυρα, πετούσαν τα καπέλα τους στον αέρα σε «ορκωμοσίες» τής πλάκας.
Ας προσπαθήσει κάποιος να σκεφτεί πού θα μπορέσει να εργαστεί με την εξειδίκευσή του ένας «πολιτικός επιστήμων», ο οποίος γυρίζει πίσω στο χωριό του ως αριστούχος απόφοιτος της «επιστήμης» του …ΠΟΥΘΕΝΑ !!!

Ένας νεαρός απόφοιτος της ιατρικής, για παράδειγμα, θα επιστρέψει σπίτι του και θα τον επισκεφτεί ο γείτονας να τον ρωτήσει πώς μπορεί ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το πόδι του, εξαιτίας μιας πληγής που μολύνθηκε.
Ένας νεαρός μηχανικός θα επιστρέψει σπίτι του και θα τον επισκεφτεί ένας γείτονας να τον ρωτήσει πώς μπορεί να κάνει ένα «πανωσήκωμα» στο σπίτι του, γιατί μεγάλωσε η οικογένειά του.
Ένας μαθηματικός θα επιστρέψει σπίτι του και θα τον επισκεφτεί ένας γείτονας να του ζητήσει να βοηθήσει το παιδί του στα μαθήματα για τις εξετάσεις.

Όλοι αυτοί έχουν ένα επιστημονικό αντικείμενο και είναι αναγνωρίσιμοι από τους συμπολίτες τους ως επιστήμονες.
Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη «προπαγάνδα», για να γίνουν αναγνωρίσιμοι ως τέτοιοι.
Μόλις πάρουν τα πτυχία τους, οι άνθρωποι γύρω τους —αυτόματα κι αυθόρμητα— τούς αναθέτουν κάποια εργασία όταν τους βλέπουν, γιατί οι ίδιοι έχουν ανάγκη τις γνώσεις τους.

Ο «πολιτικός επιστήμονας» τι θα κάνει;
…ΤΙΠΟΤΑ απολύτως !!!
Γιατί να τον αναζητήσουν οι γείτονές του μόλις πάρει το πτυχίο του; Σε ποιον τομέα θ’ αναζητήσουν τα «φώτα» του; …
Στο πώς το στρίβουν το «χόρτο»; …
Στο πώς γεμίζουν βενζίνη τις μολότοφ; …
Στο πώς ξεκινάς μια προβοκάτσια σε ένα αμφιθέατρο;
…Αυτός επέστρεψε από τις «σπουδές» του πιο «μπερδεμένος» και σίγουρα πιο αλαζόνας από τότε που έφυγε.
Εξαιτίας τέτοιων ανθρώπων υπάρχουν οι παροιμίες των «στραβών κλημάτων, που τα τρώνε οι γάιδαροι».

Ποιες είναι οι επιλογές του μετά την αποφοίτησή του ακόμα με «άριστα»; Το μόνο, που μπορεί να κάνει ένας τέτοιος «επιστήμονας», είναι να πάει στο καφενείο τού χωριού του και να κάνει τον έξυπνο. Εφόσον δεν τον ψάχνουν οι άνθρωποι, θα πρέπει να βγει και να τους «ψάξει» αυτός …
Να πουλάει «ανάλυση» των κοινωνικών προβλημάτων με στόχο ν’ αρχίσει να δημιουργεί «πελατεία» …
Να «παπαγαλίζει» τις ηλιθιότητες του Μαρξ, που τις έμαθε στο Πανεπιστήμιο …
Να τους πει πόσο κορόιδα είναι που τους εκμεταλλεύονται.
Εάν το χωριό του είναι αγροτικό, θ’ αρχίσει να μιλάει για τσιφλικάδες κι εμπόρους εκμεταλλευτές …
Εάν το χωριό του είναι κοντά σε βιομηχανία, θα μιλάει για «υπεραξίες» τής εργασίας, τις οποίες εισπράττει το κεφάλαιο …Εάν το χωριό του είναι κοντά σε ορυχείο, θα μιλάει για «μελλοθάνατους», τους οποίους τους ξεζουμίζει το κεφάλαιο …Εάν το χωριό του είναι σε μειονοτική ζώνη, θα μιλάει για εθνικιστές δολοφόνους…

Αυτός ο άεργος κι απελπισμένος «πτυχιούχος» είναι θέμα χρόνου να μετατραπεί σε γενίτσαρο του μαρξισμού, ο οποίος φτάνει ακόμα και να μισεί την κοινωνία, όταν αυτή δεν του δίνει σημασία …
Όταν αυτή αρνείται να τον «προσλάβει» και βέβαια να τον πληρώσει σαν «δικηγόρο» της για να της «λύσει» τα «προβλήματά» της.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι ....... ...

========
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΙΑΝΟΥ
28-07-22

https://traianou.gr/.../%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%ae..

 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .