Παρασκευή, Αυγούστου 26

Η «δημοσιογραφία του θερμοκηπίου» και το «Ίδρυμα Μαξίμου»

Η «δημοσιογραφία του θερμοκηπίου» και το «Ίδρυμα Μαξίμου»

ΠΚ

Πολύ θόρυβο (γιατί άραγε;) έχει προκαλέσει ανάρτηση στο Facebook του Κωστή Παπαϊωάννου, πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Τσίπρα και πρώην προέδρου της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Πρόκειται για ένα κείμενο-σχόλιo περί κρατικοδίαιτων - κυβερνητικοδίαιτων δημοσιογράφων ειδικού σκοπού και ρόλου οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε ειδικές θέσεις. Πολλές εξ αυτών δημιουργήθηκαν επί τούτω.

Ας θυμηθούμε το επίμαχο εδάφιο της ανάρτησης «Μελισσούλες στο Μαξίμου: Πελώνη, Πιπίνης, Τσιόδρας, Βλαστάρης, Μητρόπουλος, Χούκλη, Παναγιωταρέα, Παπαστάθης, Ευθυμίου, Ζαμπούκας, Μαριόλης, Ταχιάου, Β. Κανέλλης, Παπαπαναγιώτου, Ψαριανός και άλλοι δημοσιογράφοι και "δημοσιογράφοι", ων ουκ έστιν αριθμός, στον κορμό του επιτελικού κράτους. Οι περισσότεροι εντοιχισμένοι σε καινοφανείς, νεόδμητες ειδικές θέσεις στο γραφείο του πρωθυπουργού. Μια κυψέλη όπου ζουζουνίζουν δημιουργικές μελισσούλες».

Με εξαίρεση ενός ή δύο το πολύ ονομάτων, όλα τα υπόλοιπα δημοσιογραφικά επώνυμα φιγουράρουν εδώ και τρία χρόνια σε κυβερνητικές ή κρατικές θέσεις. Κάποιοι δημοσιογράφοι από αυτή τη λίστα είναι και νυν κυβερνητικά στελέχη. Κάποιοι είναι απλοί κονδυλοφόροι. Κάποιοι άλλοι ενεργές γραφίδες. «Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε», όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος...

Ας διαβάσουμε την ανάρτηση από την αρχή έως το τέλος:

Ασφαλώς, κάποιοι αντέδρασαν, «εξοργισμένοι» για την αποκάλυψη. Είναι όντως αυτοί οι ελάχιστοι του καταλόγου οι οποίοι δεν κατέχουν θέσεις. Οι υπόλοιποι τσιμουδιά. Τι θα μπορούσαν να πουν άραγε ο κ. Τσιόδρας, ο κ. Βλαστάρης, η κ. Πελώνη, ο κ. Πιπίνης, ο κ. Μητρόπουλος, η κ. Παναγιωταρέα, η κ. Χούκλη και κάποιοι άλλοι... Δεν είναι μόνον η «λίστα Πέτσα», βλέπετε. Είναι και τα κατ’ ευφημισμόν «φιλαράκια» του Πέτσα ή του Δημητριάδη ή του ίδιου του πρωθυπουργού. Γιατί αντιδρούν λοιπόν; Όσο για τους πικρόχολους... σχολιαστές οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την ανάρτηση, τι να πει κανείς... «Αν δεν επαινέσεις τη φάρα σου, θα πέσει να σε φάει». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .