Τρίτη, Αυγούστου 23

Δημοσίως παραδέχεται ότι δε θέλει να ξαναγίνει πρωθυπουργός, ο Τσίπρας

Δημοσίως παραδέχεται ότι δε θέλει να ξαναγίνει πρωθυπουργός, ο Τσίπρας 

Του Αριστερού Ψάλτη

Όταν ο αντίπαλός σου είναι βαριά λαβωμένος, τον αποτελειώνεις. Απλές στρατηγικές κινήσεις.

Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι ο Τσίπρας θα πράξει το παραπάνω, με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών, τι έκανε;

Πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα, συντάχθηκε με τη γραμμή Ανδρουλάκη για σύσταση εξεταστικής μόνο για την παρακολούθησή του και εξαπέλυσε μύδρους κατά του Μητσοτάκη για το ξεκάρφωμα, απειλώντας τον να μην τολμήσει να μπλέξει και την περίοδο

διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική που θα ζητήσει.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη

Την πρόταση εξεταστικής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Μύδροι κατά Μητσοτάκη

Άραγε, γιατί τρέπεται σε άτακτη υποχώρηση ο Αλέξης; Τι φοβάται; Μήπως τελικά δεν ήταν τόσο καθαρή, όπως υποστηρίζει, η ΕΥΠ της πρώτης φορά Αριστεράς; O χρόνος θα δείξει.

Έτσι, αντί να δούμε ένα έμπρακτο ανελέητο σφυροκόπημα -πρόταση μομφής πχ. κι ας λένε ορισμένοι ότι θα δώσει στην κυβέρνηση ανάσα έξι μηνών- του Τσίπρα κατά του Μητσοτάκη, θα δούμε ζωντανά ακόμη μια στημένη κοκορομαχία.

Αμ δεν ξαναγίνεσαι έτσι πρωθυπουργός, Αλέξη μου.

Διότι όλοι κατόπιν του δώρου αυτοϋπονόμευσης στον Μητσοτάκη, θα καταλάβουν… ότι το παιδί δε θέλει να ξαναπάει στο Μαξίμου. Κι ότι εν μέσω γεωπολιτικού χάους και αναμενόμενης φτώχιας, κανείς δεν τολμάει να βγάλει το φίδι από την τρύπα, πέραν του Κυριάκου. 

Και κάπου εκεί ενδέχεται να ξαναπροτιμήσουν  το… μη χείρον βέλτιστον για να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη και πεινάσουν, με τον Μητσοτάκη να εγκαθιδρύει επιτέλους το καθεστώς του.   

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Μπορεί ο Τσίπρας να αντέξει άλλη μια ήττα;

Έγκυρες πηγές του Antinews αναφέρουν, πως μπορεί.

Κι ότι αυτός είναι ο στόχος του. Να χάσει δηλαδή ηθελημένα, καθώς φοβάται ότι το χάος που θα κληθεί να συμμαζέψει αυτή τη φορά θα τον εξαϋλώσει, με στόχο να εξαφανίσει την εσωκομματική αντιπολίτευση βγάζοντας δικούς του βουλευτές, ώστε να αποτρέψει την πιθανότητα αμφισβήτησης και να γίνει πρωθυπουργός όταν η… θάλασσα θα είναι γιαούρτι.

Ενδιαφέρουσα και συνάμα ριψοκίνδυνη στρατηγική, αν ισχύουν οι πληροφορίες μας.

Πάντως, θα προτείναμε στον… σύντροφο να ακολουθήσει την πεπατημένη, ήτοι… όταν μας δίνεται η ευκαιρία να κυβερνήσουμε κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε.

Είναι η ασφαλέστερη οδός. Κάτι ήξεραν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, που την ακολουθούσαν κατά κόρον.

Άλλωστε, κι εσύ Αλέξη, δεν έπραξες ανάλογα επί Σαμαρά; 

Την πεπατημένη λοιπόν Αλέξη, την πεπατημένη…

Γιατί πολύ φοβούμαστε, ότι αν ξαναχάσεις, αντί να ανακαταλάβεις τη βολική θέση της αντιπολίτευσης, θα ανακηρυχθείς σε μέγα ευεργέτη του Κυριάκου και τα συντρόφια σου θα σε… φάνε νύχτα, ασχέτως αν τους έχεις πετάξει έξω από τη Βουλή.

Μα τίποτα δεν ξέρει από την ιστορία της Αριστεράς, αυτό το παιδί;

Έλεος!!!        

ΥΓ. Εκεί στη ΝΔ, όλα κάλα; Μόνο ο Παυλόπουλος έχει λαλιά; 

 https://antinews.gr/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%af%cf%89%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%ad%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b4%ce%b5-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%be/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .