Τετάρτη, Αυγούστου 17

Το θεμέλιο για τη βελτίωση της Βουλής και επομένως της χώρας, είναι η μείωση των βουλευτών!

Ελένη Παπουτσή Εκπαιδευτικός. Master of education Κλινική ψυχολόγος *  

Αφυπνίστε πολίτες και παρακινήστε τους και στις διακοπές να το απαιτήσουν!

Είναι απορίας άξιο, και δείχνει πλήρη άγνοια του κόσμου, να μη δίνει μάχες για μείωση των βουλευτών.

Στα πλαίσια του Συντάγματος οι βουλευτές μας πρέπει να επιδιώξουμε να γίνουν 200. Και πάλι είναι πολλοί για το μικρο κράτος μας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν γίνονται λιγότεροι.


Σε άλλες χώρες πολύ μεγαλύτερες έχουν 150 βουλευτές. Γελάει ο πλανήτης εις βάρος μας βλέποντας την εξουσιομανία, που φυσικά συνεπάγεται και οικονομικά κέρδη και πολλά άλλα οφέλη που δεν θα τα είχαν δει ποτέ.


Μόνο από συμφέρον πηγαίνουν οι περισσότεροι, λένε πολλά ψέματα, παίζουν θέατρο, για να έχουν δωρεάν αυτοκίνητα, ταξίδια, κλπ, ενώ οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε γνώσεις, ούτε έχουν διοικήσει περίπτερο.


Παρουσιάζουν κάτι που δεν είναι και κυρίως δεν αγαπούν τη χώρα, αλλά επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, για να έχουν ποικίλα κέρδη (καθώς και συζύγους δίπλα τους , που παίρνουν πτυχία και θέσεις, που αν δεν είχαν αυτούς τους συζύγους, δεν θα τα είχαν δει ούτε στα καλύτερα τους όνειρα. Καιροσκόποι, ιδιοτελείς με απωθημένα)


Οι Αρχαίοι μας που ήταν πολιτισμικά πρότυπα και φιλοσοφίας, είχαν ως νόμο να μη μπαίνουν στην πολιτική άνθρωποι που έχουν δάνεια . Οι άνθρωποι αυτοί αλλάζουν εύκολα κόμματα για να ξεπληρώσουν τα δάνεια, τα οποία πήραν για μια πιο φιγουράτη ζωή και δεν μπορούν να τα ξεπληρώσουν διαφορετικά, αλλά ενίοτε πουλώντας τη συνείδησή τους και πάντα υπακούοντας τυφλά στο μεγάλο θεό τον αρχηγό τους.


Δεν επιτρέπεται αυτοί /ες να έχουν δική τους άποψη, γιατί θα χάσουν τον μισθό τους και τα οφέλη και πήγαν κυρίως για να ξεχρεώσουν να μη τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες. Αυτή είναι η αγάπη τους για τη χώρα.


Θα πρέπει επίσης να απαιτήσουμε εκτός από τα δάνεια, να δείχνουν και βεβαίωση ψυχιατρική, ότι δεν πάσχουν από διπολικές και ναρκισσιστικές διαταραχές που δεν είναι πάντα ορατές δια γυμνού οφθαλμού, όταν παίρνουν φάρμακα, αλλά μετά μπορεί να μας κλείσουν τις τράπεζες η να κάνουν παλαβομάρες μέσα στη βουλή και πάρτυ σαν να είναι δική τους.

Οι Αρχαίοι μας επίσης απέκλειαν τους ομοφυλόφιλους. (τους έλεγαν κίναιδους κινέω -κινώ + αιδώς η αιδοίον ) και δεν τους επέτρεπαν να βάζουν υποψηφιότητα.

Πρέπει να γνωρίζουμε σφαιρικα τη φιλοσοφία τους, η οποία είναι φημισμένη και που είναι το βασικό υπόβαθρο της σημερινής ψυχολογίας, και όχι μόνο να λέμε έχουμε πολιτισμό από τους Αρχαίους Ελληνες , Πόσο πολιτισμένοι είμαστε που έχουμε Ακρόπολη και Παρθενώνα και ο, τι μας συμφέρει μονομερώς.

Πιστεύω ότι αυτό για τους ομοφυλόφιλους,το έλεγαν , γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να δαμάσουν τα πάθη τους, επομένως δεν μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για τον κόσμο. Ναι, είναι συνυφασμένο. Μπορεί να είναι πολύ καλοί άνθρωποι, η ψυχή δεν έχει φύλο, αλλά όχι να παίρνουν αποφάσεις για τον λαό.

Τώρα βέβαια οι χώρες τους εργαλειοποιουύ για να αναμειχθούν εύκολα οι πληθυσμοί και να παίρνουν ψήφους, όχι από αγάπη και καλοσύνη. Από συμφέρον , ενώ στα δικά τους παιδιά, κάνουν θεραπείες αν δουν κάτι τέτοιο.

Τι θα γίνει αν μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών σε 200;

Κατ’αρχας πολύ λιγότερα έξοδα και φόροι

Πιο σημαντικό είναι όμως , ότι δεν θα μπαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι.

Δεν θα θέλει ο κάθε διαταραγμένος να πάει με λιγότερο μισθό χωρίς οφέλη , όσες ναρκισσιστικές διαταραχές και να έχει.

Θα χωρίσει η Ήρα από το στάρι

Θα πηγαίνουν πολύ λιγότεροι και θα ενδιαφέρονται για την πατρίδα , αφού θα είναι ψυχικά υγιείς με ψυχιατρική γνωμάτευση, χωρίς δάνεια απαραίτητα. Αν αγαπούν την πατρίδα, θα μειωθεί και η άλωση από τους λαθρο και επομένως οι φόροι μας, γιατί δεν θα τους δίνουμε επιδόματα στους λαθρο, ούτε τόσα εγκώμια και να τους σπουδάζουμε, ενώ τα ελληνόπουλα πολύ πιο έξυπνα και άξια, φεύγουν λόγω οικονομικών


Θα αντισταθούν οι άνθρωποι που αγαπούν τη χώρα μας, στ αφεντικά και θα σεβαστούν εμάς τους εργοδότες τους.

Πρέπει ο κόσμος να σκάψει μέσα του κατά Μάρκο Αυρήλιο

Γιατί δεν το θέτει ο για τη βελτίωσή βουλής και χώρας;

Βαρέθηκε; Φοβάται; Κουράστηκε; Δεν πληρώνει φόρους στην Ελλάδα, οπότε δεν τον ενδιαφέρει τι δίνουμε και θέλει να γίνεται αυλοκόλακας; Θέλει ρουσφέτια λόγω γνωριμιών και δεν θέλει να βγουν από τη βουλή, οπότε καλύτερα να τους δίνουμε μισθούς; Θέλει μέσα του να γίνει και αυτός βουλευτής , οπότε σκέφτεται όσο περισσότεροι είναι , τόσο περισσότερες πιθανότητες έχω να μπω και εγώ στη Βουλή;

Πού οφείλεται αυτή η αδράνεια και η παθητικότητα , όταν ο πλανήτης το συζητάει και απορεί γιατί να είναι τόσοι πολλοί βουλευτές στην Ελλάδα;

Εκτός όλων αυτών , πρέπει να εξετάζουμε τον βίο και την πολιτεία του ατόμου που βάζει υποψηφιότητα, να μην ακούμε τι λέει τώρα θεατρικά, να μη φωτογραφίζεται συνέχεια στις εκκλησίες , γιατί σημαίνει μεγάλη υποκρισία και κάνει επίκληση στο συναίσθημα, επειδή δεν μπορεί να κάνει κάτι για τη χώρα ως πειθήνιος του αρχηγού.

Χρειαζόμαστε δοκιμασμένους, να θέτουν θέματα για την πατρίδα, να ρίχνουν κυβέρνηση για την χώρα, αν χρειαστεί, να βάζει πρώτα την Ελλάδα ακόμα και αν χαλάσει η υγεία τους.

Αν ψηφίζουμε οποιουσδήποτε δημοσιογράφους και ηθοποιούς, άλλους/ες που για τα προσωπικά τους τους ρίχνουν βιτριόλι, άλλους που λένε ότι τους παρακολουθούν τα τηλεφώνα, και το πιθανότερο το κάνουν μόνοι τους, (το κάνουν πολλοί να ενοχοποιήσουν τους/τις συζύγους τους) παλιό κόλπο, τι περιμένουμε;

Περιμένουμε καλύτερη η πολύ χειρότερη χώρα, γεμάτη κοινωνικούς καρκινικούς όγκους και δυσαρμονία; Αν θέλουμε καλύτερη ποιοτικά αποκλείουμε τους ανωτέρω.


Ελένη Παπουτσή

Εκπαιδευτικός. Master of education

Κλινική ψυχολόγος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .