Τρίτη, Αυγούστου 23

Σε άλλον πλανήτη ο Κώστας Μπακογιάννης: Το μεγάλο πρόβλημα της Αθήνας δεν είναι η εγκληματικότητα, άλλα οι μουριές!

Παντελής Λαμψιώτης 
Η εγκληματικότητα και η γκετοποίηση της Αθήνας δεν είναι σημαντικό πρόβλημα για τον Κώστα Μπακογίαννη, εφόσον ένα έντομο καταστρέφει τις... μουριές.

Η εγκληματικότητα και η γκετοποίηση της Αθήνας δεν είναι σημαντικό πρόβλημα για τον Κώστα Μπακογίαννη, εφόσον ένα έντομο καταστρέφει τις... μουριές.

Αθήνα – εγκληματικότητα: Απτόητος συνεχίζει να βρίσκεται σε μια άλλη… διάσταση από την Αθήνα και τις πραγματικές ανάγκες της, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος φαίνεται πως αρέσκεται να ασχολείται πολύ περισσότερο με τα δέντρα, τους δρόμους και τις… εικαστικές παρεμβάσεις στην πόλη, παρά με τους πολίτες που κατοικούν σε αυτή.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Μπακογιάννης σχεδόν περίλυπος και κουνώντας το κεφάλι, άρχισε να περιγράφει προς τους δημοσιογράφους το «μεγάλο θέμα» που ταλανίζει την πόλη των Αθηνών.

Και ποιο ήταν αυτό; Μήπως είναι η εγκληματική δράση των παράνομων μεταναστών που έχουν μεταβάλλει το κέντρο της Αθήνας σε ένα άτυπο γκέτο ανομίας; Μήπως είναι το πλήθος ισλαμιστών που εφαρμόζουν τη Σαρία εντός της πρωτεύουσας και απειλούν στις κάμερες των καναλιών πως θα κόψουν τα κεφάλια των «απίστων»; Μήπως είναι τα παράνομα τζαμιά που γίνονται θύλακες εξτρεμισμού και τρομοκρατίας; Μήπως είναι οι χιλιάδες Έλληνες άστεγοι, για του οποίους δεν μεριμνά ο Δήμος κατά πως θα έπρεπε; Μήπως είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα;

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι «μεγάλο θέμα» για τον Κώστα Μπακογιάννη. Όπως εξήγησε στη συνέχεια, το μεγάλο πρόβλημα της Αθήνας είναι το ότι… χάνει τις μουριές της! Λόγω ενός ξυλοφάγου εντόμου που προσβάλλει τις μουριές, περισσότερα από 1.300 δέντρα (από τις περίπου 25.000 μουριές που έχει η Αθήνα) έχουν καταστραφεί.

Δεν διαφωνεί κανείς πως είναι σημαντικό να διαφυλαχθεί το λιγοστό πράσινο που έχει απομείνει στην Αθήνα. Άλλα το να εμφανίζεται η απειλή που αντιμετωπίζουν οι μουριές σαν το νο1 πρόβλημα της πόλης, είναι τουλάχιστον τραγικό!

Πότε με το κυνήγι της… κάμπιας που έφαγε το γκαζόν στην πλατεία Ομονοίας, πότε με τις… χρωματισμένες λωρίδες κυκλοφορίας , τις «χρυσές» ζαρντινιέρες και τα πανάκριβα παγκάκια στο φιάσκο του «Μεγάλου Περιπάτου», πότε με τα… μάρμαρα και τις «urban art» πέργκολες του Συντάγματος, ο Κώστας Μπακογιάννης ασχολείται με την πόλη σα να είναι ένας ακατοίκητος χώρος πειραματισμών και δαπανηρών παρεμβάσεων, και όχι τόπος διαμονής Ελλήνων πολιτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Η πολιτισμική αλλοίωση του κέντρου, η γιγάντωση του ισλαμικού στοιχείου, η δράση συμμοριών, η διακίνηση ναρκωτικών, το παραεμπόριο, οι κλοπές και οι διαρρήξεις, οι άστεγοι, το κυκλοφοριακό χάος, όλα αυτά είναι τα βασικά προβλήματα των κατοίκων της Αθήνας. Για όλα αυτά είναι απεγνωσμένοι και ζητούν άμεσες λύσεις, και όχι για το αν θα χάσουν την σκιά από τις… μουριές.

της Αθήνας. Για όλα αυτά είναι απεγνωσμένοι και ζητούν άμεσες λύσεις, και όχι για το αν θα χάσουν την σκιά από τις… μουριές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .