Παρασκευή, Αυγούστου 19

Ο Πούτιν δέχεται την αποστολή επιστημόνων στη Ζαπορίζια

Ο Πούτιν δέχεται την αποστολή επιστημόνων στη Ζαπορίζια

Την αποστολή επιστημονικής ομάδας της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ζαπορίζια δέχεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογο του Εμανουέλ Μακρόν το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde στην ηλεκτρονική έκδοση της, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησε ότι είναι απαραίτητη η αποστολή των στελεχών του ΙΑΕΑ και μάλιστα το συντομότερο

δυνατό, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, είπε ότι είναι έτοιμος να παράσχει την αναγκαία συνδρομή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι οι βομβαρδισμοί στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στην νότια Ουκρανία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρώσων, τους οποίους απέδωσε στο Κίεβο, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα μια ευρείας κλίμακας καταστροφή.

Η Μόσχα και το Κίεβο κατηγορούν η μια πλευρά την άλλη, για βομβαρδισμούς στην περιοχή που βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης, ο οποίος κατελήφθη από την Ρωσία τον Μάρτιο, αλλά μέχρι στιγμής λειτουργεί με Ουκρανούς τεχνικούς. Μόνο δύο από τους έξι αντιδραστήρες είναι σε λειτουργία.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ειδικότερα, τόνισε ότι ο συστηματικός βομβαρδισμός της έκτασης στην οποία βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια από τον ουκρανικό στρατό έχει δημιουργήσει τον κίνδυνο μιας μεγάλης κλίμακας καταστροφής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ραδιενεργό μόλυνση τεράστιας έκτασης εδαφών» αναφέρει το Κρεμλίνο σε μια ανάγνωση του τηλεφωνήματος μεταξύ των δύο ηγετών, το οποίο όπως λέει έγινε με πρωτοβουλία του Μακρόν.

Η Ουκρανία και η Ρωσία κατηγορούν η μια την άλλη για το ότι ετοιμάζουν προβοκάτσιες στον σταθμό. Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν να αποσυνδέσουν τον πυρηνικό σταθμό από του ουκρανικό δίκτυο παροχής ενέργειας και να τον συνδέσουν με το ρωσικό δίκτυο.

Κατά την συνομιλία των δύο ηγετών, ο Πούτιν μίλησε επίσης στον Μακρόν για τα συνεχιζόμενα εμπόδια που δημιουργούνται σε σχέση με την προμήθεια ρωσικών ειδών διατροφής και λιπασμάτων στις παγκόσμιες αγορές.

 https://www.zougla.gr/kosmos/article/o-poutin-dexete-tin-apostoli-epistimonon-sti-zaporizia

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .