Παρασκευή, Αυγούστου 12

Το καλύτερο τρόφιμο για τα μαλλιά και για την τριχόπτωση – τα έχει όλα

Healthstories Το καλύτερο τρόφιμο για τα μαλλιά και την τριχόπτωση - τα έχει όλα  

Η τριχόπτωση μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθεί ή να αντιμετωπιστεί ή μπορεί να μην ξέρεις την αιτία που πέφτουν τα μαλλιά. Ναι, η απώλεια λίγων μαλλιών είναι αναμενόμενη στη διαδικασία της γήρανσης, αλλά υπάρχουν και άλλοι πιθανοί παράγοντες όπως η γενετική, η έλλειψη θρεπτικών συστατικών, το άγχος ή άλλα υποκείμενα ζητήματα.

Αν και ορισμένοι από αυτούς τους παράγοντες είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν από άλλους, η ενσωμάτωση των σωστών θρεπτικών συστατικών στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για την πρόληψη της τριχόπτωσης και για υγιή μαλλιά.

Σύμφωνα με τη Lauren Manaker, MS, RDN, «μία από τις καλύτερες τροφές για υγιή μαλλιά είναι τα αυγά και συγκεκριμένα ο κρόκος του αυγού».

Τα αυγά περιέχουν θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών σας. Όπως λέει στο eatthis.com, «τα αυγά είναι μια φυσική πηγή βιοτίνης, το αγαπημένο θρεπτικό συστατικό που υποστηρίζει την υγεία των μαλλιών».

Βιοτίνη για τα μαλλιά και την τριχόπτωση

Η βιοτίνη είναι ένας τύπος βιταμίνης Β και εκτός από τα αυγά, μπορεί να βρεθεί στο κρέας, στα όργανα των ζώων, στα ψάρια και τους ξηρούς καρπούς. Σε ένα αυγό υπάρχουν περίπου 10 μικρογραμμάρια, που είναι το 33% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας , αυτό είναι σχεδόν το υψηλότερο ποσοστό βιοτίνης, δεύτερο έρχεται το μοσχαρίσιο συκώτι. Και ας το παραδεχτούμε – τα αυγά είναι λίγο πιο εύκολο να ενταχθούν στα γεύματά σας παρά το συκώτι!

Πρόληψη της τριχόπτωσης

Η Manaker σημειώνει, ωστόσο, ότι υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στην έρευνα όσον αφορά την πρόληψη της τριχόπτωσης .

«Ενώ δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα που να δείχνουν ότι η βιοτίνη αποτρέπει συγκεκριμένα την τριχόπτωση, υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που υποδηλώνουν ότι η ανεπάρκεια αυτής της θρεπτικής ουσίας συνδέεται με την ανθυγιεινή ανάπτυξη των μαλλιών», λέει. «Έτσι, η κατανάλωση τροφών βιοτίνης όπως τα αυγά μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν με υγιή ρυθμό».

Μια ανασκόπηση διαπίστωσε ότι τα συμπληρώματα βιοτίνης βοήθησαν στην ανάπτυξη των μαλλιών και στην ενδυνάμωση των νυχιών σε συμμετέχοντες που είχαν υποκείμενα προβλήματα όπως το σύνδρομο εύθραυστων νυχιών. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η βιοτίνη σε άτομα που δεν έχουν ήδη προβλήματα με τα μαλλιά ή τα νύχια τους.

Μια άλλη ανασκόπηση σχετικά με την τριχόπτωση και τα συμπληρώματα βιταμινών τονίζει ότι η λήψη συμπληρωμάτων βιοτίνης δεν είναι απαραίτητη σε υγιή άτομα.

Δεδομένου ότι αυτά τα ερευνητικά άρθρα αναφέρονται ως επί το πλείστον σε συμπληρώματα, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να ενσωματώνετε τροφικές πηγές βιοτίνης στη διατροφή σας και τα αυγά είναι ένας εύκολος και προσιτός τρόπος για να το κάνετε αυτό.

Η Manaker αναφέρει επίσης ότι ένα άλλο πλεονέκτημα που σχετίζεται με τα μαλλιά και την κατανάλωση αυγών είναι ότι “περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, η οποία είναι ένα άλλο θρεπτικό συστατικό για υγιή μαλλιά”. Στην πραγματικότητα, μια τρίμηνη μελέτη σε γυναίκες με αραιά μαλλιά διαπίστωσε ότι η λήψη συμπληρωμάτων πρωτεΐνης μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη μείωση της αραίωσης και της τριχόπτωσης.

 https://healthstories.gr/diatrofi/55439/to-kalytero-trofimo-gia-ta-mallia-kai-tin-trichoptosi-ta-echei-ola/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .