Τρίτη, Αυγούστου 2

ΚΙΝΑ – ΗΠΑ: ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΘΩΣ Η ΠΕΛΟΖΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ – ΗΧΟΥΝ ΣΕΙΡΗΝΕΣ – ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ – ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

kina-hpa

Κλιμακώνεται ώρα με την ώρα η κρίση Κίνας-ΗΠΑ καθώς Αμερικανικές πηγές επιβεβαιώνουν πως η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, κατευθύνεται προς την Ταϊβάν. Μάλιστα, την ώρα που φέρεται να πλησιάζει η ώρα της προσγείωσης για την Πελόζι η Ταϊβάν θέτει σε ετοιμότητα τα αντιαεροπορικά της καταφύγια.

Ο αρθρογράφος της Washington Post, Τζος Ρόγκιν, ανακοίνωσε ότι:

«Διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται να πάει. Θα επισκεφτεί την Ταϊβάν στην αρχή του ταξιδιού της εντός των επόμενων ημερών…  Μέχρι να προσγειωθεί, τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν, αλλά πρόκειται να πάει».

Η απάντηση ήταν άμεση με τρόπο που μάλλον δεν ανέμεναν καν οι ΗΠΑ αλλά δικαιώνει απόλυτα το WarNews247: Έχει δοθεί διαταγή να αναχαιτιστεί το αεροσκάφος της Πελόζι και αν αντισταθεί και σημειωθούν εμπλοκές με άλλα αμερικανικά αεροσκάφη, να υπάρξει κατάρριψη.

Οι κινεζικές απειλές έχουν προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ και ήδη αρκετοί Γερουσιαστές αντιδρούν. Το Πεκίνο έχει δεσμευτεί δημόσια για χρήση ένοπλης ισχύος και είναι δύσκολο έως αδύνατον να κάνει πίσω. Είναι φανερό πάντως ότι η το κινεζικό επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων έχει δώσει σαφείς οδηγίες και έχει αποδεσμεύσει κανόνες εμπλοκής για την “επιχείρηση Πελόζι”

Η κατάσταση βρίσκεται πλέον στα άκρα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα υποχωρήσει πρώτος σε αυτό το “chicken game” ΗΠΑ-Κίνας. Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η αναβολή της επίσκεψης της Πελόζι στην Ταϊβάν.

 H Γερουσιαστής Marsha Blackburn ανέφερε σχετικά:

Τα κινεζικά κρατικά μέσα μόλις πρότειναν ότι o PLA θα πρέπει να καταρρίψει το αεροπλάνο της Πελόζι εάν ταξιδέψει στην Ταϊβάν.

Αυτό θα ήταν μια άμεση πολεμική πράξη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν δέχονται απαιτήσεις εξωτερικής πολιτικής από την κομμουνιστική Κίνα ή οποιονδήποτε άλλον επιθετικό νταή».

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το κυβερνητικό αεροπλάνο των ΗΠΑ που μεταφέρει την Pelosi (SPAR19) κατευθύνεται βόρεια. Θα προσεγγίσει την Ταϊβάν από την ανατολική πλευρά, ολοκληρώνοντας την αποφυγή της Νότιας Κινεζικής θαλασσας προσπαθώντας να μείνει μακριά από πιθανή αναχαίτιση από κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες αναλαμβάνουν προκλητικές ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της έντασης στα στενά της Ταϊβάν.

Η εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας δήλωσε ακόμα ότι το Πεκίνο βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ουάσινγκτον σχετικά με την πιθανή επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

Πάντως ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι είπε πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την πολιτική της «μίας Κίνας» και αυτό δεν έχει αλλάξει «δεν υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία της Ταϊβάν».

Άφωνοι έμειναν λουόμενοι και κάτοικοι στις παραλίες της Φουτζιάν, της πλησιέστερης κινεζικής επαρχίας στην Ταϊβάν, με αυτό που αντικρίζουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Στην σκιά της διαφαινόμενης επισκέψεις της Νάνσυ Πελόζι στην Ταϊβάν, η Κίνα φαίνεται ότι δεν μένει μόνο στις λεκτικές απειλές και τις αυστηρές προειδοποιήσεις που έφτασαν ακόμα και στην απειλή κατάρριψης του αεροσκάφους που την μεταφέρει, αλλά υπάρχει και τεράστια κινητοποίηση των στρατιωτικών δυνάμεων.

Οι παραλίες λοιπόν έναντι της Ταϊβάν, στο κοντινότερο σημείο από την πλευρά της Κίνας, έχουν γεμίσει με άρματα μάχης, αποβατικά και ισχυρά στρατεύματα.

Δεν θα πρέπει να απορήσουμε, ακόμα και εάν δεν καταρριφθεί το αεροσκάφος που μεταφέρει την πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής, η επίσκεψη της να δώσει την αφορμή στο Πεκίνο να εισβάλει στην Ταϊβάν με όλες του τις δυνάμεις.

Δείτε το βίντεο με τις προετοιμασίες των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .