Σάββατο, Αυγούστου 6

Ανησυχία για τον ρόλο της Δικαιοσύνης στις τηλεφωνικές υποκλοπές: Ποιος/α εισαγγελέας τις υπέγραφε;

 Ποιοι υπέγραφαν παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων; - Με τρεις ημέρες καθυστέρηση ο Κ.Μητσοτάκης θα μιλήσει... την Δευτέρα για τις υποκλοπές! - Ποιοι συνθέτουν την επιχειρηματική ομάδα του λογισμικού παρακολούθησης Predator στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει μια πρώτη τοποθέτηση τη Δευτέρα για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συνταράσσει το πολιτικό σκηνικό κι έχει οδηγήσει στην παραίτηση τον ιθύνοντα νου της κυβέρνησης, τον Γρηγόρη Δημητριάδη, γ.γ. του πρωθυπουργικού γραφείου (και ανιψιό του Κ.Μητσοτάκη) και τον διοικητή της ΕΥΠ Π.Κοντολέων για πρώτη φορά στην ιστορία της υπηρεσίας.

Με τρεις ημέρες καθυστέρηση μετά τις παραιτήσεις που συνομολογούν συνολική ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και δέκα ημέρες μετά τις αποκαλύψεις στην Επιτροπή της Βουλής από τον διοικητή της ΕΥΠ για παρακολούθηση προέδρου ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Ν.Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θ.Κουκάκη, τώρα ο Κ.Μητσοτάκης, κι ενώ η κυβέρνηση πλέον είναι «ακέφαλη» (η παραίτηση Δημητριάδη ακριβώς αυτό συνιστά, μια ακέφαλη κυβέρνηση, αφού ο συγκεκριμένος ήταν ο «εγκέφαλός» της), νιώθει την ανάγκη να τοποθετηθεί.

Κι ενώ έχουν παραδεχθεί ότι πήραν… εισαγγελική εντολή για να παρακολουθήσουν τον Ν.Ανδρουλάκη και τον Θ.Κουκάκη (άραγε βάσει ποίων εγγράφων και στοιχείων το υπέγραψε ο/η εισαγγελέας και τι σχέση έχει γενικότερα με την κυβέρνηση ο/η εισαγγελέας και ειδικότερα με συγγενικό πρόσωπο του πρωθυπουργού;)!

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν πλέον ερωτηματικά για τον ρόλο της Δικαιοσύνης, καθώς χθες ο νεοδιορισθείς Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισόδωρος Ντογιάκος διέταξε έρευνας όχι γιατί οι κρατικές υπηρεσίες που υπάγονται και ελέγχονται απ’ευθείας από το πρωθυπουργικό γραφείο έκαναν υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, αλλά… «γιατί διέρρευσαν αυτές οι παρακολουθήσεις»!

Αν είναι δυνατόν!

Τρεις είναι οι δικογραφίες, με καταγγελίες για υποκλοπές τηλεφώνων, που χειρίζεται η Δικαιοσύνη, οι δύο εκ των οποίων αφορούν το δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Δικαιοσύνη βρίσκεται και η υπόθεση της υποκλοπής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη από τον περασμένο Απρίλιο και πλέον η μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ,

Κατά τις ίδιες πηγές, στην πρώτη δικογραφία με θύμα υποκλοπής το δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία και η δικογραφία χρεώθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη.

Βλέπετε να έχει συλληφθεί κανείς μετά την ομολογία του διοικητή της ΕΥΠ ότι αυτοί παρακολουθούσαν τον Κουκάκη;

Όμως υπάρχουν και ακόμα πέντε δημοσιογράφοι, που κατήγγειλαν τηλεφωνικές υποκλοπές (είναι του ακροαριστερού χώρου και ασχολούντο με ΜΚΟ για παράνομους μετανάστες).

Η δικογραφία χρεώθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος ζήτησε να… συσχετιστούν οι δύο δικογραφίες αλλά αυτό δεν έγινε!

Έτσι, ο εισαγγελέας παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση και την ανέθεσε σε πταισματοδίκη, που έχει προχωρήσει στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων. Πόσους μάρτυρες έχουν καλέσει άραγε;

Η τρίτη δικογραφία αφορά τη μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη, για την παγίδευση του τηλεφώνου του και τη χειρίζεται ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος.

Μετά την ομολογία Π.Κοντολέων γιατί δεν έχει κινηθεί άμεσα διαδικασία σύλληψης και προσαγωγής του Π.Κοντολέων;

Από την άλλη τα ερωτήματα για τον Γ.Δημητριάδη και εταιρεία συνεταίρου του που διαχειριζόταν το λογισμικό Predator πρέπει να απαντηθούν άμεσα. Ο συνεταίρος του Φέλιξ Μπίτζιος διαχειρίζεται μαζί με τον αδελφό του Κωνσταντίνο την εταιρεία Intellexa η οποία πωλεί το κακόβουλο λογισμικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Reporters United και της ΕΦΣΥΝ, ο Γ.Δημητριάδης αγόρασε την εταιρεία Canalis από τον Κωνσταντίνο Μπαζιώτη, ο οποίος εργαζόταν σε δύο εταιρείες που συνδέονται με τον Φέλιξ Μπίτζιο.

Πρωταγωνιστής της υπόθεση φαίνεται να είναι ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος, ενώ στο… βάθος υπάρχει κι ένας άλλο επιχειρηματίας με εμπλοκή σε αμυντικές προμήθειες, ενώ στο κάδρο υπάρχει κι ένας επιχειρηματίας του χώρου της εστίασης με στενή σχέση με τους άλλους δύο.

Ο Φ.Μπίτζιος διετέλεσε αναπληρωτής διαχειριστής της Intellexa (της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator) από τις 31 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Ιουνίου 2021.

Ήταν παράλληλα εκπρόσωπος του υποκαταστήματος της Feroveno στην Ελλάδα, εταιρείας που επίσης ανήκει στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa, ως τον Νοέμβριο του 2021.

Διετέλεσε σύμβουλος της Krikel το 2018, όπως αποκάλυψε το inside story, εταιρείας που σύμφωνα με το πόρισμα της Εθνικής Αρχικής Διαφάνειας (ΕΑΔ) συνήψε έξι απόρρητες συμβάσεις με το Δημόσιο την περίοδο 2018-2020.

Στη συνέχεια, η εταιρεία Canalis είχε κοινή έδρα με τον Παναγιώτη Μπίτζιο, αδερφό του Φέλιξ.

Η εταιρεία Ventus ιδιοκτησίας Παναγιώτη Μπίτζιου, συμμετέχει σε μνημόνιο συνεργασίας με την Layth Capital Ventures, στην οποία διευθυντής είναι ο Φέλιξ Μπίτζιος.

Ο τότε Γενικός Γραμματέας και ανιψιός του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ, σύστησε μια εταιρεία (Eledyn) και μέσω αυτής αγόρασε έναντι 1.000 ευρώ την άλλη (Canalis), για να φτιάξει φωτοβολταϊκά πάρκα. Λίγο αργότερα ο κ. Δημητριάδης πούλησε την Canalis για ένα πολύ μεγαλύτερο τίμημα, 166.513 ευρώ.

Από τη μεριά του, ο Γρηγόρης Δημητριάδης καταγγέλλει «κακόβουλα ερωτήματα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

Υπογραμμίζει δε ότι  «η νόμιμη επενδυτική μου δραστηριότητα δεν συνδέεται με κανένα απολύτως παράνομο σκοπό, ούτε βέβαια και με συνδέει με περαιτέρω πρόσωπα, πλην αυτών με τα οποία συναλλάχθηκα» κι έχει δίκιο: Ο Φέλιξ Μπίτζιος έπρεπε να κληθεί ή να έχει ήδη συλληφθεί

Κανένας από τους ανωτέρω επιχειρηματίες δεν έχει κληθεί από τον Δικαιοσύνη που «ερευνά» το σκάνδαλο των υποκλοπών από τον Απρίλιο που διατάχθηκε προκαταρτική εξέταση.

 pronews.gr στο Instagram

Δηλαδή αν δεν έχει κληθεί την πρώτη ημέρα της έρευνας ο αντιπρόσωπος του Predator, ποιος θα έπρεπε να κληθεί; Ο καφετζής του Άρειου Πάγου;

 https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/dilosi-gia-tin-ypothesi-tis-parakolouthisis-androulaki-tha-kanei-ti-deytera-o-k-mitsotakis/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .