Κυριακή, Αυγούστου 14

Είμαστε στο τέλος του πολιτισμού

 «Είμαστε στο τέλος του πολιτισμού» - Λόγος του Γάλλου φιλοσόφου Michel Onfray / Ολόκληρη η συνέντευξη με τον Danilo Ceccarelli στη La Stampa

«Τα παιδιά αγνοούν το γεγονός ότι είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι του πράσινου καπιταλισμού, που τους έχει μετατρέψει σε συνδεδεμένους καταναλωτές. " Τα μυαλά τους έχουν γίνει προαιρετικά. ”
«Είμαστε στο τέλος του πολιτισμού». Λόγος του Γάλλου φιλοσόφου Michel Onfray. Ορισμένος ως χριστιανός άθεος, συχνά επικρίθηκε για τις θέσεις που ελήφθησαν τα τελευταία χρόνια, κρίθηκε από πολλούς με κυρίαρχο και αντιδραστικό τρόπο, ο στοχαστής ζωγραφίζει μια γενική εικόνα αυτής της μεταβατικής εποχής, όπου η κατάρρευση της κοινωνίας συμβαίνει οδοντιατρική Θα αφήσω το μέρος σε μια νέα φάση. [... ]. ]
«Μας αρέσει να κατηγορούμε τον εαυτό μας με λάθη που δεν είναι δικά μας. Κίνα, Ινδία, Αφρική, ΗΠΑ μολύνουν και δεν τους νοιάζει. Είμαστε καλοί στο να παίρνουμε αμαρτίες μοχθηρών χωρών. Η δυτική δημοκρατική αρετή, από την άλλη πλευρά, είναι κυνική: οι περιβαλλοντολόγοι δεν επιτίθενται σε ιδιωτικά τζετ, φορτία γεμάτα κοντέινερ, smartphones ή υπολογιστές που προκαλούν απίστευτη ρύπανση»
Περιέγραψε την Greta Thunberg ως «σουηδικό cyborg». Τι πιστεύετε για τη δέσμευση των νέων στην άμυνα του κλίματος;
«Αυτή η γενιά όλο και πιο αμόρφωτη και πιο μπλεγμένη από τη νεότερη ηλικία της, αυτή της σχολικής, σε αγώνες σχετικά με τα κοινωνικά φαινόμενα. Δεν ξέρει ορθογραφία αλλά κάνει ανακύκλωση, δεν ξέρει ποιοι είναι ο Johann Sebastian Bach ή ο milemile Zola αλλά θέλει να αλλάξει φύλο στα έξι του χρόνια. Τα παιδιά αγνοούν το γεγονός ότι είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι του πράσινου καπιταλισμού, που τους έχει μετατρέψει σε συνδεδεμένους καταναλωτές. Τα μυαλά τους έχουν γίνει προαιρετικά. ”

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .