Κυριακή, Αυγούστου 14

Οι… νόμιμοι κοριοί

 Γράφει ο Δημήτρης Μηλάκας

Αυτό που καταλάβαμε με την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη δεν είναι ότι γίνονται παρακολουθήσεις. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Παρακολουθήσεις γίνονται από συστάσεως των δομών εξουσίας, σε κάθε εποχή και σε κάθε καθεστώς.

Ανάλογα λοιπόν με την εποχή και το βάθος των δημοκρατικών «προσχημάτων», οι παρακολουθήσεις γίνονται για το καλό του

ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος, το οποίο πάντα έχει στον πυρήνα του το σύστημα πολιτικής / οικονομικής εξουσίας που είναι κυρίαρχο τη δεδομένη στιγμή.

Γνωρίζουμε λοιπόν ότι οι μηχανισμοί του κράτους παρακολουθούν, για λόγους εθνικού συμφέροντος, όποιους είναι ύποπτοι ότι με τις πράξεις τους θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη χώρα.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν ότι υπήρχε η δυνατότητα της νόμιμης παρακολούθησής του. Το παραδέχθηκε στη δήλωσή του και ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η παρακολούθηση του τότε ευρωβουλευτή και νυν αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ήταν νόμιμη.

Τα ερωτήματα, λοιπόν, που προκύπτουν γι’ αυτήν τη νόμιμη παρακολούθηση είναι απλά:

● Για ποιους λόγους (για ποιο πράγμα) δόθηκε εντολή να παρακολουθείται ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος αρχηγός ενός κοινοβουλευτικού «συστημικού» κόμματος;

● Ποιος αποφάσισε ότι οι λόγοι αυτοί θέτουν σε κίνδυνο το εθνικό συμφέρον;

● Ποιος έδωσε την εντολή;

● Ποιοι ήταν οι αποδέκτες του υλικού της παρακολούθησης;

● Είναι εντός των ορίων του συντάγματος ή έχουν καταστρατηγηθεί διατάξεις του προκειμένου να τεθεί υπό παρακολούθηση ένας πολιτικός αρχηγός;

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα, τελικά, θα εξελιχθούν σε ρητορικά / φιλοσοφικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τα πάνελ, θα συντηρήσουν την πολιτική αντιπαράθεση και θα αποτελέσουν τη βάση των συμψηφισμών στους οποίους θα καταλήξει η Εξεταστική. Κι αυτό επειδή το μόνο που τελικά ενδιαφέρει αυτούς που κυβερνούν και αυτούς που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν είναι να μην πιαστούν με τη γίδα στην πλάτη ή, αν πιαστούν, να μπορούν εύκολα να τη φορτώσουν σε κάποιον άλλον…

από topontiki

 https://teleytaiaexodos.blogspot.com/2022/08/blog-post_451.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .