Κυριακή, Αυγούστου 21

Καλοκαίρι και κατοικίδια: τι χρειάζεται να προσέξουμε

Καλοκαίρι και κατοικίδια: τι χρειάζεται να προσέξουμε

Το καλοκαίρι είναι η εποχή, που όχι μόνο εμείς, αλλά και τα κατοικίδιά μας, υποφέρουν πολλές φορές από τη ζέστη. Έτσι, οφείλουμε να προστατέψουμε τους τετράποδους φίλους μας από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι η αυλή σας προσφέρει πολλούς σκιερούς χώρους. Αν και ένα σπίτι για σκύλους μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε το σκυλί σας ζεστό το χειμώνα, ο μικρός χώρος παγιδεύει τη ζέστη το καλοκαίρι

και δεν είναι καλή επιλογή. Εάν δεν έχετε δέντρα στην αυλή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη ομπρέλα για να δημιουργήσετε σκιά.

Προσφέρετε άφθονο νερό. Οι σκύλοι και οι γάτες πρέπει να πίνουν περισσότερο νερό όταν κάνει ζέστη. Ανανεώνετε συχνά τα μπολ με το νερό όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Περιορίστε την άσκηση κατά τη διάρκεια του πιο ζεστού μέρους της ημέρας. Πάρτε τον σκύλο σας για βόλτες το πρωί και το βράδυ όταν οι θερμοκρασίες είναι λίγο πιο χαμηλές.

Εάν μέσα στο σπίτι νιώθετε ότι έχει ζέστη και υγρασία και θέλετε να περνάτε περισσότερο χρόνο έξω, το ίδιο θα αισθανθεί και το κατοικίδιο σας. Αν και το λαχάνιασμα μπορεί να βοηθήσει να δροσίσει το κατοικίδιο ζώο σας, το λαχάνιασμα δεν είναι τόσο αποτελεσματικό τις μέρες που έχει υγρασία. Τα νεαρά κατοικίδια, τα ηλικιωμένα κατοικίδια και τα κατοικίδια με κοντή μύτη, όπως τα μπουλντόγκ, μπορεί να αντιδράσουν πιο έντονα στη ζέστη και την υγρασία και θα ωφεληθούν από το να περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους.

Μην αφήνετε το κατοικίδιό σας σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να φτάσουν οι θερμοκρασίες σε ένα αυτοκίνητο σε ανθυγιεινά επίπεδα, ακόμα κι αν αφήσετε τα τζάμια ανοιχτά. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε το κατοικίδιό σας σε ένα κατάστημα ή εστιατόριο, είναι καλύτερο να το αφήσετε στο σπίτι.

Βουρτσίζετε το κατοικίδιό σας συχνά. Το βούρτσισμα αφαιρεί τις τρίχες που είναι έτοιμες να φύγουν και επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα μέσα από το τρίχωμα του κατοικίδιου ζώου σας.

Μην ξεχνάτε και τα αδέσποτα

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι θανατηφόρο και για τα αδέσποτα ζώα. Ένα μπολάκι με δροσερό νερό έξω απ’ την πόρτα του σπιτιού, της πολυκατοικίας ή της δουλειάς σας είναι αρκετό για να δροσιστούν και τα αδέσποτα. 

Πηγή: govastileto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .